• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Diyetisyen Arslan "Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz"

Diyetisyen Arslan "Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz"
Diyetisyen Rıdvan Arslan, Kurban bayramında nasıl beslediğimiz ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Diyetisyen Rıdvan Arslan, Kurban Bayramı denilince tabiki de hepimizin aklına et geliyor. Peki Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz:  Öncelikle her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramında özellikle şerbetli tatlı tüketimi ve kırmızı et tüketimi de fazlalaşıyor buna paralel Diyabet , Kalp - Damar Hastaları , hipertansiyon , böbrek ve diğer kronik hastalıklara sahip bireyler içinde risk büyüyor dedi.

Arslan,"Kurban kesilir kesilmez eti pişirilip yenilmemelidir . Çünkü kesimden sonra kaslar sertleşir ve Rigor Mortis dediğimiz ölüm katılığı ortaya çıkar; bu katılığın geçmesi beklenilmeli ve 24 saat buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmelidir .

Etler C ve E vitamini içermezler . Bu nedenle etlerindeki yanında mutlaka C vitamininden zengin besinlere ( salata/sebze/taze sıkılmış meyve vs.) yer veriniz . Ve yine öğünlerde C vitamini kaynaklarına yer vermek Demir emilimini arttırır. 

Her ne kadar etlerin yağlı kısmı ayrılsa dahi kırmızı etin doymuş yağ içeriği %20 dir . Porsiyon kontrolüne dikkat ediniz.                                                              

Her zaman ki gibi bu bayramda da su tüketimine dikkat ediniz . Gün içinde 2.5-3 litre su tüketmeye özen gösteriniz .

Benim önerim her saat başı 1 bardak su içmeniz yönünde tükettiğiniz su sindirim sisteminizi düzenleyerek , mide ağrısı , gaz ve kabızlık sorunlarınızı yaşamanızı önleyecek ve gün boyu aralıklı içtiğiniz su tokluk hissi sağlayacak fazla yemek yemenizi önleyecektir .  Beslenme kadar kurbanı kesmeden önce ve sonrasında dikkat etmemiz gereken hususlar da :         

  Etlerin kesilmesi , saklanması , pişirilmesi de önemlidir.Etleri pişirme konusuna değinirsek eğer mangal yapılacaksa etin ateşe uzaklığı en az 10-15 cm olmalıdır.Etin ateşe yakın pişmesi yine B1 , B12 , folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar .   

 Son olarak Etleri Nasıl Saklamalıyız: 

Günlük pişirilecek miktara bölünen Etiler büyük parçalar halinde değil kıyma , kuşbaşı vs. Küçük parçalar halinde  buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında -2 derecede birkaç hafta ; -18 derecede derin dondurucuda daha uzun süre saklanmalıdır" Hakkarihabertv.com      

Bu haber toplam 2061 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim