• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DOĞALGAZ UMUTTUR !

Hakan Taş

Fosil yakıtlar grubundan hidrokarbon esaslı doğalgaz, yer altında gözenekli kayaların boşluklarına sıkışmış olarak yada petrol yataklarının üzerinde gaz halinde büyük hacimler şeklinde bulunur. Hakkkari’ye hizmet her zaman geç gelir.

Tıpkı huzurun geç geldiği gibi. İlimizde sadece 2 mevsim mevcuttur. Altı ay KIŞ, altı ay YAZ… Hal böyle olunca kömür ve odun tüketimi arttı ve arttıkça da cep yaktı. Sağlıksız kömürün oluşturduğu hava kirliliği ve beraberinde getirdiği sağlık sorunları işin cabası…

İlimiz valisi İdris Akbıyık, doğalgaz sorununu çözme konusuna ağırlık verdi. Yetkili firma ile sık görüşerek kar ve soğuk gelmeden hız verilmesini istedi. Ve ilimiz nihayet doğalgaza kavuşuyor. Doğalgaz aynı zamanda işsizler için de bir umut oldu. Kombi ve gerekli malzemelerin satış merkezleri oluştu.

dogalgaz-hakkari.jpgGENÇLERE ÇAĞRIMDIR

İşsizliğin hortladığı illerden biriyiz. Hepimizin ve herkesin tek umut kapısı İŞKUR olmuş. Dün İşadamı Recep Korkut ile konuştuk. Çok güzel açıklamalar yaptı; “Doğalgaz çelik boru kaynak kursu, Poyetilen plastik boru kaynak kursu ve Doğalgaz iç tesisat kursu komşu ilimiz Van’da açılıyor.

İşsiz gençlerimizin başvurması gerek ve onlara ekmek kapısı aralayacak önemli kurslardır. 21 Ekim günü Van’da başlayacak olan bu kurslara katılmak isteyenler benden destek alabilirler (05412113062)”dedi.

Hakkari olarak yıllarca inşaat sektöründe Karadenız’den ustalar getirterek çalışmalar yürüttük. Ne acıdır ki, her tarafta fayans ustası aranıyor ve ilimizde sadece 5 fayans ustası mevcuttur. Hem meslek edinmiyoruz, hem çalışmak istemiyoruz, hem de işsizlikten dert yanıyoruz.

Doğalgaz projesi hem bizi ısıtacak, hem hava kirliliğini yok edecek hem de gençlerimize iş kapısı olacaktır. Van’daki gerekli üç kursa katılım sağlayan gençlerimiz alacakları belge ile kendi işlerini kurabilecekler. Tüm işlerde olduğu gibi artık çevre illerden eleman alımı olmasın. Recep Korkut kardeşime bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.

Van ilinde 21 Ekim 2019 yılında yapılacak olan devlet destekli kurstan faydalanmak isteyenler kurslar Tesko-Firma Yetkilisi ile Buse hanım : 0542 694 7983 nolu telefondan kayıtlar için bilgi alabilirler

Bu meslek dalında tecrübesi olanlar bu fırsatı kaçırmasınlar.

 

 

Bu yazı toplam 3973 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim