• BIST 9565.03
  • Altın 2472.424
  • Dolar 32.4606
  • Euro 34.5124
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Doğru beslenme kanserden koruyor

Doğru beslenme kanserden koruyor
Çağın hastalığı kanserden korunmak için doğru beslenme alışkanlıklarının büyük önem taşıdığı belirtildi.

Tüm çevresel ve genetik etkilere rağmenkanserden korunmak için üzerimize düşenleri yapmak gerekiyor. Örneğin düzenli egzersiz, tütünsüz yaşam ve doğru beslenme yapabileceğimiz hayat değişikliklerinin en önemlileri.

Kanserin çağın korkulan hastalığı haline geldiğine işaret eden Uzm. Diyetisyen Tuğçe Aytulu, “Ancakkanserden korunmak için doğru beslenme derken ayrıntılarda öyle boğuluyoruz ki asıl önemli noktaları kaçırıyoruz.

Kanserden korunmak için doğru beslenmeliyiz. İdeal kilonuzda olun ve fiziksel olarak aktif olun. Alkol alıyorsanız kontrollü miktarlarda tüketin. Sebzeleri çeşitlendirmek önemli. Hiç biri tek başına mucize yaratmıyor.

Her türlü sebze çeşidini içeren bir beslenme şeklini benimsemek en doğrusu. Her gün et ürünü tüketmek gerekmiyor. Haftanın bazı günlerinde et ürünleri yerine kuru baklagilleri tercih etmeye çalışın.

Her gün yüksek posa içeren gıdalar tercih edin; örneğin kuru baklagiller, tam tahıllı ekmekler, tahıllar, kuruyemişler. Özellikle hayvansal kaynaklı yüksek yağlı gıdaları sınırlayın. Süt ve süt ürünlerinin az yağlılarını tercih edin” dedi.

 

DORĞU PİŞİRMEDE ÖNEMLİ
Doğru yiyecek seçmek kadar doğru pişirmenin de önemli olduğunu vurgulayan Aytulu, “Düşük yağlı pişirme tekniklerini kullanın. Buğulama, haşlama yöntemlerini deneyin. Derin yağda kızarmış yiyecekleri tüketmemeye çalışın.

Gıdaları güvenli ve sağlıklı yöntemlerle saklayın. Plastik kaplarda saklanan asitli gıdalar, içinde bulundukları kaplarla temas ederek zararlı maddelerin besinin içine geçmesine neden olabilir.

Örneğin turşu, portakal suyu gibi gıdalar plastik kaplarda saklanmamalıdır. Marketten alışveriş yaparken gıdaların çeşitliliğine dikkat edin. Tuzlanmış, tütsülenmiş ve salamura gıdaları daha az tercih edin.

Sebze ve meyveler günde en az 5 porsiyon ve her renkten olmalı. Örneğin turunçgiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve sarı kök sebzeleri karışık olarak gün içinde kullanın. Farklı renklerdeki sebze ve meyveler fitokimyasallar olarak bilinen sağlığı geliştirici öğeler içerir” diye konuştu.

Bu haber toplam 2843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim