• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Doğu ve Güneydoğu'dan Kılıçdaroğlu'na tam destek

Doğu ve Güneydoğu'dan Kılıçdaroğlu'na tam destek
Doğu ve Güneydoğu İl Başkanlarından İktidar Kurultayı Öncesi Genel Başkana Tam Destek Açıklaması:“CHP demek Gelecek Demek. CHP Gelecek!”

Kıymetli Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisinde Omuz Omuza Mücadele Verdiğimiz Değerli Yol Arkadaşlarımız,

Cumhuriyetin kazanımlarını geriletmeye çalışan tekçi ve otoriter yönetim anlayışının artık sonuna geliyoruz. Ülkemiz kendisine giydirilmeye çalışılan deli gömleğini reddediyor. Türkiye’nin yoksulları saraydaki şatafatı görüyor. Türkiye’nin işsizleri kul hakkını hiçe sayan kayırma ağlarını izliyor. Türkiye’nin ezilenleri özgürlüklerimizi elimizden alıp vekillerimizi cezaevlerine atan bu düzeni değiştirmek için gün sayıyor. Değişim yakındır. Değişimin ayak sesleri CHP’nin İktidar Kurultayı’dır!

Bu sürecin ilk adımı 2017 yılında yapılan Adalet Yürüyüşü’nde atıldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında omuz omuza, hep birlikte yürüdük. Adalete, özgürlüğe, eşitliğe ve kardeşliğe yürüdük. Değişiminin ilk meyvesini ise geçtiğimiz sene tattık. Genel Başkanımızın liderliğinde belirlenen değerliadaylarımız kibrin saltanatına 31 Mart akşamıbüyük bir darbe vurdu. 23 Haziran’da ise bu darbebir hezimete dönüştü. Halkımıza söz verdiğimiz gibi, her şey çok güzel oldu.

Değerli Yol Arkadaşlarımız,

Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılar yalnızca başlangıçtı. En güzel günlerimizi henüz yaşamadık. İçerisinde bulunduğumuz yıl CHP iktidarının kurumsal altyapısını kurduğumuz yıl olacak. 37. Olağan Kurultayımızı bir İktidar Kurultayı’na dönüştürerek Genel Başkanı’mıza ve çalışma arkadaşlarına omuz vereceğiz. Elbirliği ve yol arkadaşlığı ruhu ile, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiğiçağdaş uygarlık seviyesine bu ülkeyi taşıyacağız.

Zira işsizliğin, yoksulluğun ve yolsuzluğun yeni-normaller haline geldiği AKP Türkiyesi’nin koşulları artıkCHP’yi çağırmaktadır.Devletliler ile halk arasındaki mesafe her geçen gün artmakta, saray duvarları arasında sıkışmış iktidar eliti Türkiye gerçeklerinden her geçen gün biraz daha uzaklaşmaktadır.

İktidar halkımızı aynı masallarla kandırabileceğini zannededursun, tabandan yepyeni bir gençlik geliyor.Yeni bir siyaset dili arzusu yükseliyor. Kurumların yeniden işletildiği, demokratik, eşitlikçi ve liyakate dayalı bir düzeni onlar beraber kuracağız. Bu kuşaklarla birlikte konuşmaktan çok dinleyen, öğretmekten çok öğrenen, farklılıkları törpülemekten çok onları kucaklayanyapılar öne çıkacak, CHP çok daha geniş bir kitleselliğe ulaşacak.

Bu süreçte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nunçizdiği toplumsal ittifak perspektifi vekurduğu pozitif dil kritik bir rol oynamaktadır. Bu perspektif ve dil ile birlikte partimiz, Türkiye’yi20. yüzyıldan kalma ezberlerin ve kısır tartışmaların ötesine geçirme çağrısı yapmış ve bu çağrı şimdiden halkta karşılığını bulmaya başlamıştır. Her sıkıştığında hayali mağduriyetler keşfetmek için geçmişe dönenlere inat, CHP bugünün sorunlarını dile getirmekte ve geleceğin Türkiyesi için örgütlenmektedir.

CHP’nin Doğu ve Güneydoğu örgütleri olarak bizler, yüzünü geleceğe çeviren bu uzlaşmacı dilin ve yapıcı tavrın, partimizi toplumsal barışın tesisinde de en önemli aktör haline getirdiğini görüyoruz. Alışıldık cepheleşmelere ve süregiden çatışma ortamına karşı CHP yeni bir yolun, yeni bir dilin, yeni bir ortak gelecek hayalinin temsilcisidir.

Tam da bu nedenle 37. Olağan Kurultay’a ve katılacak olan bütün değerli delegelere çağrımız, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve çalışma arkadaşlarının arkasında güçlü bir şekilde durmaları, onlara omuz vermeleridir. CHP’ye iktidarı, halkımıza refahı, çocuklarımıza geleceği getirecek perspektif budur. Gelin hep birlikte hareket edelim.Partimizi iktidara, ülkemizi yarınlara taşıyalım.

Hep birlikte İktidar Kurultayı’na, hep birlikte kurultaydan iktidara!

Çünkü CHP demek Gelecek Demek. CHP Gelecek!

Deklarasyonu İmzalayanlar:

Ali Mustafa Çelik (Tunceli İl Başkanı)

Ayhan Doğan (Erzincan İl Başkanı)

Bülent Oğuz (Erzurum İl Başkanı)

Cangir Bilin (Şırnak İl Başkanı)

Gönül Özel (Diyarbakır İl Başkanı)

Hasan Aktaş (Bingöl İl Başkanı)

Hayrettin Cidir (Şanlıurfa İl Başkanı)

Hayri Sucu (Gaziantep İl Başkanı)

Hüseyin Yaşar (Batman İl Başkanı)

İbrahim Aslan (Ağrı İl Başkanı)

Mehmet Akif Perker (Kilis İl Başkanı)

Mehmet Kurukcu (Van İl Başkanı)

Nazım Demir (Hakkari İl Başkanı)

Taner Toraman (Kars İl Başkanı)

Yardım Artantaş (Iğdır İl Başkanı)

Veysi Uyanık (Bitlis İl Başkanı)

Yalçın Taştan (Ardahan İl Başkanı)

Zeki Kaplan (Elazığ İl Başkanı)

Enver Kiraz (Malatya İl Başkanı)

Sırrı Burak Binzet (Adıyaman İl Başkanı)

İsmail Adanur ( Muş İl Başkanı)

Nevaf Bilek (Siirt İl Başkanı)

 

Bu haber toplam 2610 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim