• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DOĞUSİFED kazananları belli oldu

DOĞUSİFED kazananları belli oldu
Bölgesel İş Ağları Projesi DOĞUSİFED Fikir Maratonu yaratıcı fikirler ile bölgesel sorunların çözümüne toplumu dahil ediyor.

DOĞUSİFED ÖDÜLLÜ FİKİR MARATONU İLK YARIŞMA KAZANANLARI BELLİ OLDU

Ortak akıl ile bölgesel kalkınmaya odaklanan TÜRKONFED yürütücülüğündeki Bölgesel İş Ağları Projesi DOĞUSİFED Fikir Maratonu’nun ilk yarışması kazananları belli oldu. DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay, “Girişimci Kadınlar Nasıl Artar?, Norduz Koyunu’nu ve Bölge Değerlerini Nasıl Tanıtırız?” olmak üzere üç farklı alanda www.fikrimiz.org platformundan gerçekleştirilen fikir maratonu ile bölgenin yaratıcı enerjisinin bölge kalkınmasına dahil edildiğini, böylelikle katılımcılık ve kapsayıcılık sağladıklarını belirtti.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesi federasyonların kapasitelerini geliştirip, sivil toplum bilincini ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırmayı ve ortak akıl ile bölgesel kalkınmayı hedefleyen Bölgesel İş Ağları Projesi (BİA Projesi) kapsamında Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) üye dernekleri,

TRB2 Bölgesi (Van, Bitlis, Hakkari, Muş) sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, kalkınma Ajansı, kamu kurum temsilcileri, Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim tarafından bütünsel yaklaşım ile tasarlanan sentez toplantılarında bölgesel sorunları ve çözümleri masaya yatırdı.

Ortak akıl ile belirlenen sorunlara, başta gençler olmak üzere, bölge insanının fikirlerini alarak, bölgesel kalkınma odaklı projelerin geniş kitleleri kapsaması adına başlatılan fikir maratonunda en yaratıcı ve yenilikçi fikirler TÜRKONFED ve DOĞUSİFED Seçici Kurulu tarafından ödüllendirilecek.

DOĞUSİFED’de Hedef: Ortak akıl ve uzlaşı kültürü temelinde köyden kente, yerelden ulusala kalkınma
 
Sekiz üye derneği, 1500’e yakın gönüllü iş insanının yer aldığı DOGUSİFED’in ortak akıl oluşturmak ve kapsayıcılığı artırmak amacıyla fikir maratonunu başlattığını belirten DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm ERBAY, “Uygulanabilir, yaratıcı ve çözüm odaklı fikirler arasından seçici kurulumuzun belirlediği her kategoriden beş olmak üzere toplam 15 fikir ödüllendirilecek. Üç gün süren sentez toplantıları sonrasında bölgemize ait sorunları ve çözümleri üye derneklerimiz,

STK’lar, üniversiteler, kalkınma ajansı, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcılar ile değerlendirdik. Ortaya çıkan çözüm odaklı sonuçları projelendirmek ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak uygulanabilir fikirleri hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

11-052.jpg222-009.jpg

Bu haber toplam 972 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim