• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Dört ayda yedi bin hastaya baktı

Dört ayda yedi bin hastaya baktı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mehmet Cömert, 4 ayda 7000 hastayı muayene etti.

İki yıl önce görevli olduğu Hakkari Devlet Hastanesi’nden görevlendirme ile Yüksekova ilçesine gelen Hataylı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mehmet Cömert, 100 bin nüfuslu ilçede son 4 ayda tek başına görev yaptı.

Dört ayda 7 bin hastaya bakan Cömert, günlük ortalama 150-180 hastaya baktığını belirterek, “Hafta içi poliklinikte hastaları kabul ediyordum. Acil durumlarda hem normal muayenelere bakıyor hem de ameliyatlara giriyordum.

İlçede görevli tek doktor olduğum için ameliyatları hafta sonuna alıyordum ve 1 günde 15 vaka aldığımı hatırlıyorum” dedi.

Yüksekova Devlet Hastanesi’nin 100 binlik ilçe nüfusuna ve çevre köylere hizmet verdiğini belirten Cömert, “Zaman zaman Şemdinli ilçesinden hastalar geliyordu. Çok zor tabi. Yüz binlerce kişiye hitap eden bir devlet hastanesinde kadın doğum servisi gibi önemli bir alanda 4 ay boyunca tek başına görev yapmak kolay olmadı.

Ama hiç pes etmeden, mesleğimin gereği olarak elimden geldiğince hastalarıma en iyi hizmeti vermeye çalıştım. Gündüz görevimin dışında da gece yarıları acil ameliyatlara giriyordum. Hiçbir zaman bu durumdan yakınmadım, çünkü söz konusu durumun geçici olduğunu, mutlaka başka doktor arkadaşların geleceğini biliyordum. Nihayetinde de öyle oldu” diye konuştu.

Yüksekova halkının sevgisini kazanan Cömert, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne yaklaşık bir hafta önce iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorun atanmasıyla biraz rahatladığını söyledi.

Yüksekova’nın televizyon kanallarına yansıyan haberlerdeki gibi bir yer olmadığını belirten Cömert, “Burada görev yapmakla batıda görev yapmak arasında pek bir fark yok. Burada yeterince imkan var.

Hatta batıdaki birçok hastaneden daha fazla iyi durumda bir hastanedir. Tüm arkadaşlara gelip burada görev yapmalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı.

“'İLÇEYİ BÜYÜK BİR MAĞDURİYETTEN KURTARDI”
Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Biyokimya Uzmanı Ahmet Şen de, Cömert’in Hakkari merkezde görevli bir doktor olmasına rağmen uzun süre Yüksekova Devlet Hastanesi’nde hizmet vererek ilçeyi büyük bir mağduriyetten kurtardığını söyledi.

Mehmet Beyin dört ay boyunca yalnız kaldığını anlatan Cömert, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süre zarfında 7 bin hastaya baktı. Gece gündüz demeden çalıştı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şu an 3 kadın doğum doktoruyla hizmet veriyoruz.

Çok şükür o sıkıntımız giderildi. Hastanemizde 33 doktor görev yapıyor. Psikiyatri, anestezi, KBB, üroloji, göz doktoru alanlarında açıklarımız var. Bu eksiklerle ilgili gerekli taleplerde bulunduk. İnşallah ocak sonu gibi yeni atamalar olacak.” (İHA)

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim