• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

DSİ’den Hakkâri’ye 3 Baraj

DSİ’den Hakkâri’ye 3 Baraj
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Hakkari’ye 3 baraj kazandırdı.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Hakkâri’ye yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Hakkari’de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynandığı belirtildi.
 
Hakkâri’ye 3 Baraj Kazandırdık
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,”Doğu Anadolu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Hakkâri’mizde ziraatın daha da gelişmesi için son 17 yılda kente 3 baraj inşa ettik.
 
Hasretle beklenen ve yaklaşık 63 milyon m3 su biriktirme hacimli Dilimli Barajı’nı hizmete aldık. Topraklarımıza bereket katacak tesis ile çiftçilerimizin refahı artacak. Dilimli Barajından alınacak su ile Dilimli Barajı Sulaması kapsamında 75.050 dekar tarım arazisi suya kavuşacaktır. Bu sulama tesisinin hizmete girmesiyle birlikte Hakkâri zirai üretimde önemli illerden biri olacaktır.
 
Yüksekova İlçesine Menba Kalitesinde İçme suyu
İnşaatı devam eden Yüksekova İçme suyu Tesisi ile Yüksekova İlçesine menba kalitesinde içme suyu sağlanacaktır.
 
  Hakkâri İçin Taşkın Koruma Tesislerinin Önemini Biliyoruz”
Hakkâri İli Yüksekova İlçesinin en büyük sorunları arasında olan Büyükçay Deresi,  DSİ’nin başlatmış olduğu ıslah çalışmalarıyla çözüme kavuşacaktır.
 
Çalışma ile Yüksekova İlçesi taşkınlardan korunacak ve İlçenin çehresini değişecektir.Projede inşaat çalışmaları devam etmektedir.
 
Aydın ayrıca Hakkâri ilinde taşkın riskini azaltmak için de son 17 yılda tamamlanan 14 adet taşkın koruma tesisi ile 14 yerleşim yerinde taşkın kontrolü sağlandı. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir” denildi. Haber: Feyzullah Taş
hakkari-beyyurdu-baraji-(1).jpghakkari-beyyurdu-baraji-(7).jpghakkari-dilimli-baraji.jpg
 
Bu haber toplam 4251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim