• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

DTK heyeti barış müjdesini verdi

DTK heyeti barış müjdesini verdi
Hakkari’de çıkan olaylar sonucu aşiretler arası başlayan kavgada bir kişinin yaşamını yitirmesi ile Hakkari’ye gelen DTK ve DBP heyeti başlattığı barış çalışmaları sonucu barış müjdesini verdi.

Yaklaşık bir hafta önce Hakkari’de çıkan olaylar sonucu aşiretler arası başlayan kavgada bir kişinin yaşamını yitirmesi ve Hakkari’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile Hakkari’ye gelen DTK ve DBP heyeti kentte altı gündür sürdürdüğü barış çalışmalarının barış ile tamamlandığını açıkladı. Heyet tamamladığı çalışmalar sonunda bugün DBP İl Başkanı M.Mıraz Çallı ile birlikte Hakkari Belediyesi Başkanlığında kamuoyuna bir basın açıklaması yaptı.

“BU BARIŞ BİZLERE İKİNCİ BİR BAYRAM OLDU!”

Burada açıklama yapan eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari’ye geldikleri günden beri 6 gündür sabah namazından önce uyumadıklarını ve günün ilk ışıkları ile mesai yaptıklarını belirtti. Bugün barışın vesilesi ile çok dinç olduklarını ifade eden Osman Baydemir, Hepimizin bildiği gibi insanlık ailesinin doğumundan günümüze değin çatışma ve savaş aslında en kolay başlatılabilecek hususlardır, yoksa barış en zor gerçekleşebilecek hususlardır. Zahmetlidir, streslidir efor gerektirir dedi.

Baydemir;”Ama şüphesiz ki zahmetli olduğu kadarda erdemlidir, onurludur.  Heyet olarak Hakkari'de ailelerimiz arasında meydana gelen husumetin diyalogla, müzakere ve istişare ile ortak paydalarda buluşulduğunun sulhun tüm alt yapılarının oluşturulduğunun müjdesini başta Colemerg  halkına akabinde bütün Kürdistan halkına, orta doğu halkına müjdelemek isteriz. Ramazan ayının son gününde bayramın arifesinde öyle inanıyorum ki bu bizlerin aynı zamanda ikinci bayramı oldu”

BARIŞ SELAMETLE SONUÇLANMIŞTIR

“Her şeyden önce barış çabasının selametle sonuçlanması, mutabakata varılması süresi içerisinde her kimin katkısı olmuşsa, katkılarından dolayı heyet olarak teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz.

Doğrusunu ifade etmek gerekirse çok geniş bir yelpazenin destek ve dayanışmasını gördük. Öncelikle mağdur ailemize şükran borçluyuz metanetlerinden dolayı, sağduyularından dolayı ve hakikatten bütün Colemerg halkının yediden yetmişe geleceğine sahip çıkmalarına dolayı yine aynı şekilde bütün ailelerimizin ileri gelenlerine içtenlikle teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz ki kendileri de aynı şekilde barışın ve sulhun gerçekleşmesi konusunda olağanüstü bir gayret ve çaba içerisine girdiler.

Ben medyaya da teşekkür ediyorum, zira medya barışın oluşması için demokratik bir kamuoyu oluşturdu. Bu akşam bütün ailelerimizin ileri gelenleri, sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte hem barış seremonisini, barış törenini gerçekleştireceğiz ama aynı zamanda orucun son gününde ramazan ayının son iftarında birlikte gerçekleştireceğiz. Orada daha teferruatlı değerlendirmeler, açıklamalar gerçekleştirilecektir” dedi.

 “SORUNLARIMIZI ŞİDDET VE ÇATIŞMA YOLUYLA ÇÖZMEYE KALKIŞMAYALIM!”

Gerçekleşen barışı, başta Hakkari halkına ve tüm Kürdistan halkına müjdeleyen ve bu musibetin herkese bir ders olması gerektiğini belirten Baydemir, “Bizim çağrımız, bundan böyle hiçbir sorunumuzu şiddet yoluyla çatışma yolu ile çözmeye kalkışmamaktır. Diyalogla, istişareyle, müzakereyle birbirimizi cemaatlere çekerek, birbirimizi ombudsmanlara götürerek sorunlarımızı çözmeye çalışalım. Yani ölüm vuku bulmadan barış heyetleri gelsin, ölüm vuku bulduktan sonra maalesef heyetler ve hiçbir kimse ölüm gerçekleştikten sonra geri getiremiyor tamda bu noktada yeni bir kültüre yeni bir davranış biçimine hepimizin ihtiyacı var” sözlerini ekledi.

Basın açıklaması ardından yapılan açıklamada; DBP Hakkari İl Başkanlığı tarafından bugün akşam verilecek iftar yemeğinin Hakkari Merkez Yeni Mahalle Gültekinler Semtindeki, Gültekinler Bahçesinde olacağı belirtildi.

Bu haber toplam 3764 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim