• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Düğün çok salon yok!

Hakan Taş

Mart ayında ilimizde düğün mevsimi başlıyor. Kuyumcuların yüzü gülmeye başlayacak.  Her hafta ilimizde en az  30-40 düğün merasimi yapılıyor.

Dünyada otopark ve düğün salonunun olmadığı tek il Hakkari’dir. İşletmeci Hamit TEKİN, yaklaşık 1 trilyon lira harcayarak aşağı Merzan Mahallesinde muhteşem bir projeyi hizmete sokarak “Nergiz Düğün Salonu”nu açtı.

Merak ettim gittim ve gördüm. 1.250 metrekare alan üzerinde 1100 kapasiteli dehşet bir düğün salonu gördüm. Tüm malzeme özenle seçilmiş, otoparkı, mutfağı, mescit, gelin odası, lavabolar, kamera sistemi ve mimarisiyle ilimize layık harika bir proje…

Ama ne yazık ki hak ettiği ilgiyi görmüyor. Yıllardır ilimize sinema istiyoruz diye sokaklara döküldük, şuan faal olan sinemaya ise ilgi göstermiyoruz. Hepimizin en büyük arzusu düğün salonu projesiydi şuan hizmette ama ne yazık ki çoğu hafta müşteri olmadığında kapısına kocaman kilit vuruluyor.

Aslında ilimizde 10 tane düğün salonu olsa bile yine de ihtiyaca yanıt vermez. Çünkü her hafta en az 30 düğün merasimi yapılıyor.

İşletmeci Hamit TEKİN, bu konuda konuşmuyor mütevaziliğini koruyarak sadece şu açıklamayı yapıyor; “İhtiyaç duyulan bir boşluğu kapatmak için çabaladım. Bu projede sadece düğün salonu değil, aynı zamanda çeşitli toplantılar, eğlenceler ve konferanslara da ev sahipliği yapacak kapasitedeyiz.

nergiz-dugun-salonu-m.jpg

Malzemenin en iyisini kullanarak gelenek ve göreneklerimizi hesaba katarak hem kış hemde yaz hizmete yanıt verebilecek kapasitede düğün salonumuzu hizmete açtık. İlgi gösteren ve göstermeyen herkese teşekkür ediyorum. Salonumuz tüm vatandaşlarımızın hizmetindedir.”…

Hakkari Ticaret Lisesi eski binası yıktırıldı yerine modern bir öğretmen evi inşa ediliyor. Alt katında ise iki tane düğün salonu düşünülüyor. Aldığımız duyumlara göre birkaç işletmeci daha çeşitli mahallelerde düğün salonu projesini hayata geçirmek için çalışıyorlar. Umarım artık  düğünlerimiz düğün salonlarında yapılır. 

Bu yazı toplam 3653 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim