• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Dulavrat otunun faydaları

Dulavrat otunun faydaları
Ülkemizde çok fazla kullanılmamasına rağmen dulavrat otu eskilerden beri sağlık alanlarında kullanıyor.

Amerika, Çin ve ABD gibi ülkelerde,  kanser tedavi ilaçlarında kullanılan dulavrat otunun,  sağlığımıza şaşırtıcı faydaları bulunmakta… Bu otu daha önce duymadıysanız ve dulavratotunun faydaları hakkında bilgi sahibi değilseniz vereceğimiz bilgileri dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

Sedef hastalığı ve akneli ciltler 

Dulavrat otunun içerisinde yer alan sülfürin maddesi bulundurmasından dolayı sedef ve akneli cilde sahip olan kişileri tedavi ettiği bilinmektedir.

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılmış 

Dulavrat otu,  geçmiş yıllardan bu yana sedef hastalığı, kızamık hastalığı ve bademcik iltihabında tedavi amaçlı kullanılmaktadır. 
Kadın hastalıklarında kullanılıyordu 

Geçmiş yıllarda dulavrat otunun zührevi hastalıklar tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Kanı temizleyici etkisi bulunan güzel avrat otu 17. yy'da kadınlara doğum sonrası kadınlara bir an önce toparlanması için veriliyormuş. 
Kanserin metastaz yapmasını engelliyormuş 

Yapılan araştırmalar sonucunda dulavrat iltihap giderici etkisi bulunduğu ortaya çıkmış.  Vücuttaki serbest radikallerin gelişmesine engel olan bu bitki,  yapılan araştırmalar sonucunda kanserin başka bir organa sıçrama durumunu engellediği ortaya çıkmış.
Müshil etkisi yaratır 

Sürekli kabızlık sorunu çekenler güzelavrat otunun bu faydasından yararlanabilirler. Müshil etkisi bulunan güzel avrat otu sindirim siteminin hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

Güzel avrat otu çayı nasıl hazırlanır?

1 buçuk çay kaşığı kurumuş kökü 1 su bardağı suyun içerisine atın. Daha sonra suyu bir cezvenin içerisine kaynatın.  Su kaynayıncaya kadar bekleyin. Sonrasında ateşi kısın. Isıtma 10-15 dakika daha sürdürülerek hazırlanan çaydan günde üç kez birer bardak içilir.
 
 
 
Bu haber toplam 15352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim