• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Dünya basını Kürdistan Referandumunu nasıl gördü?

Dünya basını Kürdistan Referandumunu nasıl gördü?
Dünya'nın gözü Kürdistan Bölgesinde halen devam etmekte olan Referanduma çevrilmiş durumda.

Kürdistan'da halen oy verme işlemi devam eden Bağımsızlık Referandumu dünyanın gündeminde. Özellikle Avrupa basını konuya geniş yer ayırdı. Gazetelerde, referandum değerlendiren analizler yayımlanıyor.. Yabancı basın, Kürdistan Referandumunu sürecini doğru işleyen Mesud Barzani'nin zaferi olarak değerlendiriyor.

Reuters: Kürtler Tarihi Referandumda Özgürlüğü Oyluyor

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Kürdistan'ın gerçekleştirdiği referandumu okuyucularına farklı haber ve son dakika bildirimleriyle duyurdu.

Özellikle Raya Jalabi ve Michael Georgy'nin analizine yer veren Reuters, "Saddam'ın gasp ettiği Kürt şehri, referandumun daha iyi günlerin habercisi olmasını umuyor" başlıklı haber analizde referanduma nasıl gelindiğine ve tarihsel geçmişe odaklandı.

The Washıngton Post: Referandumla İlgili Bilmeniz Gereken 5 Şey

Morgan Kaplan ve Ramzy Mardini'nin analizine yer veren The Washington Post gazetesi Kürdistan'ın yaptığı referandumla ilgili bilinmesi gereken 5 maddeye yer verdi.

Birinci madde olarak Kürtlerin bölünmüş durumda olduğunu yazan gazete, ABD'nin yardım etmediğini ve şiddet ihtimalinin önemli ölçüde arttığına dikkat çekti.

Fox News: Kürt Referandumunda Amerika Bağdat'ın Avukatı Gibi Davranmayı Bırakmalı

Jamal Al-Dhari'nin imzasıyla yayınlanan haberde Amerika ve uluslararası toplumun Kürtlere karşı Bağdat'ın avukatlığını yapmaması bunun yerine arabuluculuk yapması gerektiği vurgulandı.

CNN: Iraklı Kürtlerin Referandumu: Bilmeniz Gerekenler

Tamara Qiblawi imzasıyla yayınlanan haberde son dakika gelişmeleri ve bölgeden canlı yayınlara yer verildi.

Ayrıca CNN sitesinden Kürdistan referandumuyla ilgili analiz ve haberlere de geniş yer ayırdı.

The Independent: Kürt Referandumu "Bağımsızlık Arzusu"

İngiliz Independent gazetesi IKBY referandumunu okuyucularına Bağdat ve ABD ikili ilişkilerinden sızan boşlukların bağımsızlık arzusuna kapı araladığı yorumuyla duyurdu. 

Bölgede yaşayan insanlara mikrofon uzatan gazete Muhammed Ali isimli bir vatandaşın "Bir Kürt olarak bağımsızlık referandumunu, yaşadığımız baskında sonra çok önemli buluyorum" cümlesiyle yaşananları özetledi.

Al Jazeera: Iraklı Kürtler Bağımsızlık Referandumunda Oy Kullanıyor

Okuyucularına son dakika gelişmeleriyle referandumu duyuran Al Jazeera, harita ve videolarla bölgede yaşananları an be an aktardı.

Çekişmelere neden olmasına rağmen referandumun iyimser bir atmosferde gerçekleştirdiğini duyurdu.

BBC: Irak Kürdistan'ı Tarihi Bağımsızlık Referandumunda

İngiliz BBC haber kanalı, Irak Başbakanı'nın uyarılarına yer verdiği haberinde seçmenlerin Irak'ın Kürdistan Bölgesi'ndeki tartışmalı bağımsızlık referandumunda sandık başına gittiğini duyurdu.

Abc News: Iraklı Kürtler Tarihi Referandumda Bağımsızlığı Oyluyor

Merkezi New York'ta bulunan ABC News canlı yayın ve son dakika gelişmeleriyle duyurduğu haberinde I. Dünya Savaşı'ndan beri Kürtlerin bağımsızlık hayali kurduğuna vurgu yaptı.

The New York Tımes: Referandum Sadece Bağımsızlık İçin Değil

Okuyucularına gelişmeleri aktaran The New York Times Muhammed Salih imzalı analizde referandumun sadece bağımsızlıkla ilgili olmadığını iddia etti.

Referandumun birçok başka yönü olduğunun da ifade edildiği analizde referandumla birlikte Kürtlerin dünya ülkelerinin gündeminde yer almaya başladığı hatırlatıldı.

Sputnık: IKYB Bugün Bağımsızlığı Oyluyor

Rus haber ajansı Sputnik, "IKBY bugün bağımsızlığı oyluyor" başlıklı haberinde, referanduma destek veren tek ülkenin İsrail olduğunu hatırlatarak Mesud Barzani ve oğlu Mesrur Barzani'nin sandık başına gittiği anları okuyucularıyla paylaştı.

Bu haber toplam 2880 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim