• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Dünya gezginleri Hakkari'de

Dünya gezginleri Hakkari'de
İnterrail Türkiye Grubu üyeleri, Hakkarirail adlı proje ile Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan öğrencilere giyim, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak ve elektronik malzeme hediye etti.

İnterrail Türkiye Gezginler Kulübü üyelerinden oluşan 40 kişilik ekibin "Hakkarirail" projesi çerçevesinde Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Köyü Kaymakam Avni Kula ilk öğretim Okulu öğrencilerine giyim, kırtasiye ve elektronik eşya yardımı yapacağı haberi üzerine Hakkari Belediye Eş Başkanları "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile görüşerek 40 kişilik ekibe bir otobüs tahsis edilmesini istedi.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

Gruba tahsis edilen araçla Hakkari'ye ulaşan kafile, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis evinde ağırlanarak yemek ikram edildi. Ardından grup üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konaklamaları için tahsis edilen Çukurca ilçesindeki Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Okulu’na (YİBO) gitti.

video.20111002184103.jpg

Türkiye’nin en uzak tren yolculuğu gibi çılgın etkinliklere sahip olan ve 45 bin 404 üyesi olduğu öğrenilen Türkiye’nin en büyük gezginler ve gençlik oluşumu İnterrail Türkiye Grubu üyelerinden oluşan ve Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden gelen 40 öğrenci, Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Köyü Kaymakam Avni Kula İlköğretim Okulu’nda okuyan 160 öğrenciye, 750 bin TL değerinde  500 koli kışlık giyim, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak ve elektronik eşya dağıttı.

Yardım etkinlikleri çerçevesinde çocukların yüzlerini boyayan grup üyeleri, darbuka çalarak onlarla birlikte halay çekti. Üzümlü Köyü Avni Kula İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni Çağla Ertem, bugünün kendileri için çok farklı bir gün olduğunu ifade ederek “İnterrail Türkiye Grubu üyeleri okulumuza geldi. Çocuklarımızın farklı insanlarla tanışması onları çok mutlu etti. Bizlere çeşitli giyim ve kırtasiye malzemeleri getirdiler. Hep birlikte gülmeyi ya da üzülmeyi bilemiyoruz. Ama şu an hep birlikte gülmeyi bildik diyebilirim. Sabah arkadaşlarımızla birlikte oyunlar oynadık, yüzlerimizi boyadık, müzik yaptık. Arkadaşlarımız hediyelerini dağıttı. Güzel anılar bıraktı, onlara teşekkür etmem yaban kalır. Onları İstanbul’a kadar sırtımda taşısam haklarını ödeyemem. Benim bir sözüme bakarak, onca yolu aşıp buralara kadar geldiler. Hepsine çok teşekkür ederim” dedi.

Grubun üyelerinden Barlas Ekin de, sınırın sıfır noktasında eğitime katkı sağlamak için geldiklerini söyledi. İnterrail Türkiye Grubu üyesi olarak buraya geldiğini anlatan Ekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki amacımız insanlığa hizmettir. Buralarda zaman zaman bürokrasi tarafından sekteye uğrasak da sadece kardeşlik için doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ayırt etmeksizin sevgi aşılamak için geldik. Biz beyaz karların altındaki sevgi ve sınırın yanındaki umut için geldik. Biz sosyal devletin sosyal çocukları olarak hizmet etmek istiyoruz. Bize bu konuda yardımcı olan İstanbul Belediyesi’ne, Hakkari Belediyesi’ne ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Ama özellikle çıktığım bu yolda bana destek veren aileme de teşekkür ediyorum”dedi.

Heyetin başkanı olarak gelen Bestami Köse ise, grubun başkanı olarak Hakkari’ye geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Biz İnterrail Türkiye Grubu ekibi olarak dünyayı geziyoruz. Dünyayı gezerken de sosyal projelerde ülkemizin uzak şehirlerine gitmeye çalıştık. Çağla hocamızın çağrısı ile bu sınır köyüne geldik. Çocuklarla çok eğlendik. Mektup arkadaşlığı yaptık. Umarım bu yardımlarımız devam edecek. Çocuklarımıza ulaştırmaya çalışacağız. İnterrail Türkiye Grubu olarak sadece gezgin olarak değil, aynı zamanda hissettiklerini çocuklara yansıtmaya çalışan bir grup olarak da büyümeye çalışıyoruz”şeklinde konuştu.

Grup, Çukurca ilçesine geçerek tarihi taş evlerini gezdikten sonra İstanbul’a doğru yola çıktı.Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4795 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim