• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

DÜNYA SU FORMUN DA BİR HAKKARİLİ

DÜNYA SU FORMUN DA BİR HAKKARİLİ
Doğu Anadolu Bölgesini Temsilen toplantıya katılan Ulusal Gençlik Parlamentosu üyesi ve Hakkari Gençlik Meclisi koordinatörü İdris Ağacanoğlu, Dünya Su Formunda konuştu.

foto galeri altta

Dünya su forumu 16 mart 2009 tarihinde Sütlüce Konferans Merkezinde başta dünya liderleri olmak üzere bir çok ülkeden gelen katılımcılarla açılışını gerçekleştirdi. Forum öncesinde Uluslararası Su Sekretaryası(SIE) tarafından Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesislerinde bir gençlik zirvesi düzenlendi. Fransa, Belçika, Moldova, Afrika/Benin, Kanada/kebek ülkelerinden  ve Türkiye'nin yedi bölgesinden gençlerin katıldığı zirveye Doğu Anadolu bölgesi adına Ulusal Gençlik Parlamentosu üyesi İdris Ağacanoğlu katıldı. Suya erişim, su yönetimi ve sınırları aşan sular konularında üç günlük çalışma gerçekleştirilen toplantı kapsamında gençler, su üzerine yaptıkları projeler ve geldikleri yerlerin su problemleri konusunda bilgi ve deneyim paylaşımına girdi. Paylaşılan deneyimler ve problemler sonucunda suya erişim,su yönetimi ve sınırları aşan su konularında çalışma grupları oluşturuldu.

 

Suya erişim çalışma grubunda Hakkari ilinin suya erişimi  konusu ele alındı ve diğer çalışma gruplarından çıkan sonuçlar doğrultusunda üç konuyu içeren bir deklarasyon oluşturuldu.Somut aktivitelerin yer aldığı Deklarasyon, Feshane'de kurulan Vatandaşın su evinde Uluslar arası su Sekretaryası tarafından 17 Mart Çarşamba günü kamuoyuna açıklandı.

Bunun yanı sıra 5.Dünya su forumu kapsamında farklı milletlerden 300 gencin yer aldığı  Gençlik su  forumunda İnsani kalkınma ve Binyıl kalkınma hedefleri, küresel değişimler, su idaresi ve yönetimi,su kaynaklarının korunması ,finans kaynakları ,eğitim bilgi ve kapasite geliştirme Tematik kavramları ele alındı ve duyarlılık yaratmaya yönelik 19 Mart saat 13.00'da sütlüce konferans merkezi ve Feshane arasında bulunan Galata Köprüsünde gençler “Join the Wave (Dalgaya katıl )“ sloganıyla etten bir zincir oluşturdu.Halen devam etmekte olan forum çalışmaları sonucu bir deklarasyonun oluşturulması planlanıyor ve bu deklarasyonla gençler forumda bulunan Dünya liderleri ve kamuoyunu su konusunda harekete geçmeye davet etmeyi amaçlıyor.

 

Doğu Anadolu Bölgesini Temsilen toplantıya katılan Ulusal Gençlik Parlamentosu üyesi ve Hakkari Gençlik Meclisi koordinatörü İdris Ağacanoğlu ise forum hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi. “ “Hakkarili bir genç olarak sadece yerelimi değil bölge gençlik meclislerini de burada temsil ediyorum. Hızla nüfusu artan  dünyamızda  geleceğimizde önümüze ciddi su sorunlarının ortaya çıkması beklenmekte. İnsan yaşamının kaynağı olarak su  dünyadaki başka hiçbir değerli kaynakla kıyaslanamayacak kadar kutsal. Bunun için önlem almamız gerekiyor  ve bunu gerçekleştirmede  dünya nüfusunun yarısını oluşturan gençler önemli bir orana ve potansiyele sahip. Biz burada farklı kültürlerden, farklı kökenlerden ve farklı geçmişlerden bir araya gelen dünya gençleri bir şekilde ortak geleceğimizi şekillendirmek ve bu yönde karar vericileri harekete geçmeye davet etmek zorundayız .Bunun için buradayız ve bunun için çalışıyoruz” dedi. (hakkarihabertv.com)

Bu haber toplam 5994 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim