• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Durankaya’da 1 gün !

Durankaya’da 1 gün !
SILEHYAN olarak bilinen Durankaya Beldesi, seçimlerde en çok merak edilen ve tartışılan bir yerleşim birimidir.

HDP, her bölge için seçim komisyonu kurdu. 25 kişiden kurulan bu komisyonlar görev aldıkları bölgede sürekli bulunarak çok ciddi bir çalışma sergilemekteler. Bu komisyonları ve çalışmalarını merak ettim ve komisyon ile birlikte Durankaya beldesine hareket ettik.

Tahirhan Taş başkanlığında üç araç sabahın erken saatlerinde beldeye hareket ediyoruz. Dağ eteklerinde inişli çıkışlı yol alırken tarlada çalışan emekçi, koyun güden çoban, süt sağan berivan zafer işaretiyle komisyonu selamlıyor.

Daha önce değişik parti ve adaylarıyla bu tür çalışmalara eşlik etmiştim. Parti yöneticileri muhtar veya kanaat önderleri vasıtasıyla vatandaşı belirli bir alan veya meydan da toplar, onlara hitap eder, oy isterdi.

Bu kez gördüklerim beni şaşırttı. Komisyon Başkanı Tahirhan Taş ve üyeleri her mahalleye ayrı ayrı giderek, kapı kapı dolaşarak çok yoğun bir saygınlık içinde vatandaşı kucaklıyor ve seçimlerin önemi konusunda bilgi aktarıyorlar. Misafirperverliğiyle bilinen Sılehyan halkı çay ikram ederek sohbete eşlik ediyor, partiye destek sözü veriyor.

 Komisyon ile birlikte yaklaşık 120 hane gezdim. Oy kelimesi kimsenin ağzından çıkmadı. Başkan Taş’ın orada belde halkına hitap ederken sarf ettiği sözleri kayıt altına aldım; “Bu seçimlerin önemi çok büyüktür. Tüm mücadelemiz barış ortamı içinde kardeşçe yaşamaktır. Gün birleşme, kaynaşma, dayanışma günüdür.

 Gün Kürtlerin direniş günüdür. Sulh ve selahatimiz için, onurumuz için var olma günüdür. Kürtlerin varlığından ve gücünden rahatsızlık duyanlara yanıt verme günüdür. AKP ve Erdoğan zulmünden kurtulmak için vicdanlarınızı sandığa yansıtın. Biz sizlerden asla oy istemeye gelmedik. Size bu saygısızlığı yapmaya hakkımız yoktur.

Parti olarak bizim de eksiklerimiz, yanlışlarımız olmuş olabilir. Biz halkın partisiyiz. Bizi her konuda eleştirebilirsiniz. HDP gücünü sadece halktan alan bir partidir. Bu partide çıkar, adam kayırma yoktur. Yüzde onluk baraj zulmüne karşı direnmeliyiz. İçinizden hangi parti ve aday geçiyorsa destekleyin, hür irademize müdahale etmeyiz. Yeterki doğruları ve yanlışları görün. Bizler bir olursak, birleşirsek her engeli aşarız. Kobani açık bir örnektir”…

Taş ve üyeleri belde halkıyla dayanışma toplantıları yaparken kadın komisyon üyeleride annelerle, genç bayanlarla seçim ve barış üzerinde tatlı sohbetler gerçekleştiriyorlardı. HDP Komisyon üyelerinin belde ziyareti bayram kıvamında, sohbetleri ise bayram şekeri tadında sürdü.

 İnişli ve çıkışlı farklı seçim sonuçlarıyla gündemi meşgul eden Durankaya beldesinde bu kez halkı HDP’ye yakın gördüm. Ve eğer her komisyon bu denli ciddi ve saygılı çalışıyor ise ve halkın ayağına kadar gidip doğruları anlatmakla mükellef his ediyorsa seçmenin sandık rengi de açık ve şeffaf olur. Çünkü onlar makarna ve kömür paketleriyle değil sevgi dolu kocaman yürekleriyle vatandaşın kapısını çalıyorlar.

Durankaya’da dolu dolu bir gün geçirdim ve akşam da merkezde soluğu Belediye Başkanı Fatih Keskin’in evinde aldım. Ne düşünüyorsunuz diye sordum? Keskin; “Beldemiz her kese açıktır. Belde halkı misafirperverdir. Ben hiçbir seçmenime şuraya veya buraya oyunuzu verin diye müdahale etmedim ve etmem de. 1.600 seçmenimiz vardır. Hepsi duyarlı ve vicdanlıdır. Halkın hür iradesine ipotek konulmaz. Ama belde halkının en doğru kararı vereceğinden eminim. Onlar neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu bilenlerdir.” Hakan Taş/yazdı

durankaya-m-005.jpgdurankaya-1-006.jpgdurankaya-2-003.jpg

Bu haber toplam 4126 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim