• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Durankaya'da kütüphane sevinci

Durankaya'da kütüphane sevinci
Hakkari’nin Durankaya Beldesi Çok Programlı Anadolu Lisesi kütüphaneye kavuşturuldu.

Kalkınma Bakanlığı bünyesinde yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında hazırlanan “Yaşam Boyu Bilgi İçin Hakkari İl Halk Kütüphanesi ” projesi ile Hakkari Valiliğinin koordinatörlüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kütüphanesi olmayan Durankaya Çok Programlı Anadolu Lisesi kütüphaneye kavuşturuldu.

Lisede düzenlenen kütüphane açılışına  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Kızılkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulmecit Yılmaz ve okul idarecileri katıldı.

Başkan Keskin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve beraberindekiler İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün 51. Kütüphaneler Haftası etkinliği kapsamında ‘Hakkari Okuyor’ projesiyle hazırlanan kitap, tişört, ayraç ve kalemden oluşan hediye paketlerini kendi elleriyle öğrencilere dağıttılar. Müdür Kurtaran, okulun hizmete açılmasında büyük katkısı olan Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin’e teşekkür etti.

Kurtaran,”Eğitim ve öğretim yılına bu yıl başlayan okulun ilk öğrencilerinden üniversiteye yerleşenlere Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin’den burs sözü aldım. Yeter ki okusunlar biz imkanlar çerçevesinde elimizde geleni yapmaya hazırız. Buradaki kitaplardan çok iyi faydalanın” dedi.

Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin ise, tek dileklerinin öğrencilerin önce ailelerine sonra Hakkari’ye ve sonuç olarak da vatana hayırlı birer evlat olmalarıdır. Keskin,”Bu amaçla eğitim hayatınızda bizde size elimizden gelen her türlü desteği vermekten büyük mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.

Başkan Keskin ayrıca ile il Milli Eğitim Müdürlüğünün çabaları ile Durankaya Beldesine yeni bir lise ile pansiyon yapılacağı müjdesi verildi. Başkan Keskin yapılacak olan yeni lise ve pansiyon için Vali Yakup Canbolat’a Durankaya halkın adına şükranlarını sunduğunu belirtti. Haber: Ferhat Reisoğlu/Hakkarihabertv.com

durankaya-m-004.jpgdurankaya-1-005.jpgdurankaya-3-004.jpg

Bu haber toplam 5625 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim