• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Efsane Kral Lokman Elmas

Murat Taş

Sevgili okurlarım köşemizin bu haftaki konuğu hepimizi duygu seline sokacak belki de okuyunca gözyaşlarınızı tutamayacağınız belki de bana sitem edip hocam ne diye acımızı bize hatırlattın yaramızı neden deştin diyeceğiniz kadar sevdiğiniz biri. Evet, onu tanıyan ismini bilen adını duyan yediden yetmişe herkesin sevdiği saydığı futbolumuzun beyefendisi, abisi, herkesin insanlığı ile örnek aldığı kendisi ile aynı dönemde futbol oynama şerefini yakalayan ve öğrencisi olan herkesin model aldığı güzel insan LOKMAN ELMAS.

lokman-elmas-1.jpg

Hakkâri Şehir Stadı-Lokman Elmas 3.Lig

 

Değerli Hakkârililer sevgili Lokman o kadar güzel bir insandı ki onu anlatmaya kelimeler, cümleler yetmez. Ölümünün üzerinden onca yıl geçmiş olmasına rağmen ismi zikredilen her yerde insanları gözyaşlarına boğan herkesin kalbinde en güzel şekilde yer edinen ve kıyamete kadar da unutulmayacak olan biri idi hepimiz için.Onu anlatmak kitaplara sığmaz. O yüzden bu güzel insanı yeni neslimizde bilsin tanısın ve onu kendine model alsın diye köşemize O güzel insanı aldık.

 

  10.03.1972 Yılında Hakkâri'de doğan Lokman herkes gibi futbola âşıktı. Yaşadığı Merzan Mahallesinde futbola başlayan Lokman amatör macerasına da Merzan Sporda başladı. Daha sonra Lokman Hakkâri Gücü takımında lisanslı futbolcu olarak futbola devam etmiş. Bir kaç sezon sonra Kavaklı Spora transfer olan Lokman, Kavaklı sporun fesih edilmesinden sonra Köy Hizmetlerine geçer ve bir sezon sonra Hakkâri Spora transfer olur profesyonel futbol hayatına ilk adımını atar. 

lokman-elmas-2.jpg

Yakında çıkacak olan Hakkâri’nin ilk Futbol Albümü

 

Lokman Hakkâri sporda 18 kişilik kadroya çabuk girer ve birkaç hafta sonra performansı ile Hakkâri sporun vazgeçilmez oyuncusu olarak devamlı ilk 11 de oynar. Lokman oynadığı güzel futboldan öteye beyefendiliği, kişiliği, arkadaşlarıyla uyumu ve sevecenliği ile takdir edilir ve Hakkâri sporda kaptan olur.

 

Lokman oynadığı futbol ile de Hakkâri futbolunda yetişmiş en iyi forvetler arasına girer.  O kadar çok adından söz ettirdi ki kısa sürede başka illerden ve spor kulüplerinden defalarca transfer teklifleri alır.

lokman-elmas-3.jpg

Hakkâri Şehir Stadı–3. Lig

 

Ancak Lokman bu teklifleri geri çevirir ve kendi memleketinde futbola devam edeceğini söyler. Lokman Hakkâri spor forması altında sayısız maç oynamış ve sayısız gollere imza atmıştır. Mütevazılığından ve kişiliğinden asla taviz vermeyen Lokman Hakkâri sporda Hakkârili futbolseverler için kar kış çamur demeden mücadele eden tam bir Hakkâri sevdalısıydı.

 

Sivil yaşamında da demokrat, aydın, yurtsever bir kişiliğe sahipti. Onun için varsa yoksa önce arkadaşları her şeyden önce gelirdi. Arkadaşları onun için; O her zaman kişisel menfaati değil maneviyatı ön planda tutan, Hakkâri'yi düşünen Tam bir Hakkâri sevdalısıydı.

lokman-elmas-4.jpg

Hakkâri Şehir Stadı-Hakkâri Spor 3.Lig

 

Gel gör ki hiç kimsenin ummadığı bir an, beklemediğimiz kara bir gün Lokman hayatın en güzel yıllarında Hakkâri gençliğine ve Hakkâri Spora daha çok emek vereceği sırada elim bir trafik kazasında Sere Sola mevkiisin de 4 arkadaşıyla kaza yapar maalesef o kazada Lokmanla birlikte 5 kişi vefat eder. Ölümleri Hakkâri'de adeta deprem etkisi yaratır her kesimden sevilen sayılan bu 5 fidan için Hakkâri halkı haftalarca gözyaşı döker ve haftalarca yas tutarlar. 

 

Lokman Çok genç yaşta aramızdan aniden ayrıldı. Hakkâri futbolunu yetim öksüz bırakmıştı. Daha Hakkâri gençliğine verecek çok şeyi vardı, Hakkâri Spor taraftarları onun daha birçok güzel gollerini izleyecekti.

 

Lokman Futbol dışında da kişili ve efendiliği ile öyle güzel bir iz bıraktı ki onu tanıyan bilen insanlar hala onu anlatıyorlar ve belki bir asır da anlatılacak. Ne mutlu sana güzel insan değerli dostumuz, can kardeşimiz. Sen bu dünyadan göçüp gittikten sonra maalesef

Hakkâri futbolu öyle sahipsiz öle biçare öyle acınacak bir hal aldı ki futbolumuz ve gençlerimiz sahipsizlik içinde kaderine terk edilmiş hale getirildi ki bilsen bu dünyaya geri gelmek için mezarından kalkar durun yapmayın gençliğimizi futbolumuzu böyle heba edemezsiniz der ve yine o ağabeyliğinle sahiplenirdin.

lokman-elmas-5.jpg

Hakkâri Şehir Stadı-Hakkâri Spor 3.Lig

 

Sevgili Lokman kardeşim, seni tanıdım, yaşadım gördüm ve herkes gibi seni çok sevdim. Belki okuyanlar bana acıtasyon yapıyorsun diye algılayabilirler. Ama bu içimden sana gelen sevdamdandır. Sadece benim değil eminim seni tanıyan herkesin duygu ve düşünceleridir. Öyle güzel bir iz bıraktın ki hepimizde, Hakkâri tarihinde bir ilk olan ileriki günlerde çıkaracağımız Futbol albümünde seni en üste taşıyacağım.

 

Nasıl şimdi hala kalbimin en derinliklerinde yaşıyorsan şimdi de o güzel anını yaşatmak için seni albümüm kapağına taşıyacağım. Oradan Hakkâri'ye, bölgeye, Türkiye'ye ve bütün dünyaya taşıyacağız çünkü sen bunu hak ediyorsun. Çünkü sen adam gibi adamdım ne mutlu ki sana hepimizin üzerinde derin duygular bıraktın Sevgini bıraktın.

lokman-elmas-6.jpg

Lokman Elmas, Nurettin Akdağ

 

Seni tanımamış olsaydım belki bu kadarda üzülmezdim ne mutlu ki bana senin gibi birine dostum arkadaşım dedim. Dilerim Rabbimden Mekânın Cennet olsun ve senle beraber ebediyete giden o 4 fidanın mekânları da Cennet olsun. Sana burada Hakkâri halkı ve Futbolcusuyla taraftarıyla Hakkâri spora yaptığın o güzel hizmetlerin için ayrıca sonsuz teşekkürler ey güzel insan HOŞÇAKAL.

 

Bu yazı toplam 11811 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim