• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen'den iftar yemeği

Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen'den iftar yemeği
Memur-Sen Hakkari Şubesi bünyesindeki Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen üyeleri iftar programında bir araya geldiler. Programda“Bir Bilenle Bilge Nesil “ Yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Nergis Düğün Salonunda düzenlenen İftar programına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Memur-sen Hakkari İl Temsilcisi Şanser Kutluk, Baro Başkanı Zeydin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, İş Kur İl Müdürü  Ahmet Kızılkaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca,

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Nazmi Yakar, Hakkari Üniversite Genel Sekreteri  Kerim Akar, KOSGEP İl Müdürü Cihat Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn İdris Ağacanoğlu,  

Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Üniversite idari ve akademik birim amirleri, öğretmenler, öğretim elemanları, öğrenci ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri İftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, burada yaptığı kısa açıklamada, sendikacılığı önemseyen bir teşkilat olduklarının altını çizerek, üyelerinin özlük haklarını savunduklarını söyledi.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Sendikanın kuruluş aşamasının büyük emeklerin ürünü olduğunu ifade eden Kolukısa, "Bu sendikanın büyüyebilmesi için çok emek sarf edildi, ter döküldü, bedel ödendi. Özellikle 28 Şubat sürecinde kendi ülkemizde, kendi vatanımızda öteki olmanın, kamu binalarından gönderilmenin acısını çektik,

o günleri tecrübeye çevirdik. Adalet duygusunu ne kadar önemli olduğunu o günlerde hepimiz bir kez daha tecrübe ettik. Eğitim-Bir-Sen yetkili olduğu günden bugüne kamu çalışanlarının birçok sorunu çözen, onların haklarını savunan ve bu ülkede kamu sendikacılığı adına ne kadar kazanım varsa hepsinin altında imzası olan bir sendikadır" dedi.

‘Bir Bilenle Bile Nesil Projesi'nin önemine değinen Kolukısa,  "Ülkenin kuruluşunun inşasına katkıda bulunmak, gençliğin bu ülkenin kıymetli insanlarıyla değerli yazarlarıyla, medeniyetin temel taşları olan eserleriyle buluşmasının, onları okumasının, onlardan bir şeyler öğrenmesini, bunlar hakkında yazılar yazarak hayata ve geleceğe hazırlanması hayaliyle gerçekleştirdiğimiz projemizdir." Şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen İl Şube Başkanı ve Memur- Sen İl Temsilcisi Şanser Kutluk ise sendika olarak sorumluluk anlayışı ile hareket ettiklerini dile getirerek, sendikal mücadeledeki 27 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Bir Bilenle Bile Nesil Projesi' hakkında bilgi veren Kutluk,  11 okul, 13 grup, 150 öğrenci ve 13 danışman öğretmen ile yürüttükleri proje ile 4 ayda her ay bir kitap olmak üzere toplamda 600 kitabı öğrencilerle buluşturduklarını kaydetti.

Kutluk şunları söyledi: "1992 yılında merhum Mehmet Akif İnan tarafından temelleri atılan sendikamız, 27 yıllık zaman zarfında büyüyerek bugün Eğitim- Bir-Sen olarak 433.00, Memur-Sen olarak 1 Milyon 10 Bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük konfederasyonu ve sivil toplum hareketine dönüşmüştür.

Bu büyüme ve gelişmesini üzerine bina edildiği ve beslendiği medeniyet değerleri ile ilkelerine borçlu olan Konfederasyonumuz; “Kim olursa olsun zalime karşı ve kim olursa olsun mazlumdan yana” ilkesi, “ne kimseye zulüm eden ol nede zulme boyun eğen” prensibi ve “güçlüyü haklı kılma değil, hakkı güçlü kılma” inancıyla bugünlere gelmiş ve bu değerler üzerinden mücadelesini ve çalışmalarını sürdürmüş ve sürdürmektedir.

Memur-Sen bugün tüm Türkiye’de teşkilatlanmasını tamamlayan, her dil, ırk, renk ve mezhepten insanın tek çatı altında kardeşçe bir araya geldiği bir sivil toplum hareketi olarak ülkemizin kardeşliğinin teminatı, bir, beraber ve bütün olduğumuzun en somut örneğini ortaya koyan bir yapılanmadır. Bu güzelliğini “Yaradılanı Hoş Gör Yaradandan Ötürü” anlayışı ve “İnsanı Eşrefi Mahlukat” gören inancından almaktadır.

Eğitim-Bir-Sen ve bağlı olduğu Memur-Sen Konfederasyonu “Sorunlu değil, sorumlu bir sendikacılık anlayışı” ve “Diğerlerine göre değil, değerlerine göre” çalışmalarını sürdüren bir Konfederasyon olarak   dünden bugüne ülkemizde ve dünyada yaşanan hadiseler karşısında bana burdan ne çıkar diyerek “Hesabi değil hasbi davranarak”  tavrını ve duruşunu her zaman haktan ve haklıdan yana ortaya koymuştur.

Bu kapsamda 28 Şubat Post Modern Darbesi, 27 Nisan E muhtırası, Gezi Kalkışması, 17- 25 Aralık ve 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde, izzetli bir ölümü zillet içinde yaşamaya tercih ederim şiarıyla, emperyalist ve sömürü güçlerinin ülkemizdeki hain işbirlikçileri ile giriştiği darbe kalkışmalarına karşı durmuş ve bunlara emellerine ulaşma noktasında asla fırsat vermemiştir ve asla vermeyecektir.

1992 yılında kurulan, 1995 te Konfederasyon olan ve 2011 yılından beridir yetkili sendika olan 4 dönemdir tüm kamu çalışanları adına hükümetle pazarlık ve sözleşme sürecini yöneten Memur-Sen, 7 yıllık zaman zarfında her hizmet kolunda yüzlerce kazanıma imza atarak kamu çalışanlarının özlük, mali ve sosyal hakları ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi noktasında çok ciddi kazanımlar elde etmiştir.

Ancak bunca kazanımlara karşın düne göre daha iyi bir yerde olmakla beraber daha yürünecek çok yolumuz ve hal yoluna konulacak çok sorunumuz olduğunu bilerek çalışmalarına devam etmektedir. Önümüzdeki Ağustos ayında düzenlenecek olan 5. Toplu Sözleşme döneminde de tüm kamu çalışanlarımız adına pek çok kazanımı hayata geçirmek üzere çalışıyor ve bunlarında hayata geçirmeyi hedefliyoruz inşallah.

Bugün iki yıldan beridir Hakkari’de, Lisede okuyan öğrencilerimiz arasında uyguladığımız “Bir Bilenle Bilge Nesil “ Projesinin ödül törenini yapacağız inşallah. İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda  Şuurlu Bir Gençlik şiarıyla,

Fikre Yönelen ve Geleceğe Yürüyen, tükettikleri ile değil yaptığı güzel çalışma ve ürettikleriyle kendinden bahsettiren bir gençlik hedefi ile bu yıl 11 okul, 13 grup, 150 öğrenci ve 13 danışman öğretmenle yürüttüğümüz proje kapsamında 4 ay süresince her ay bir kitap olmak üzere toplam 600 kitabı öğrencilerimizle buluşturduk.

Bu süreçte bir adanmışlık ruhu ile ilk günden son güne kadar özveri ve fedakarana bir şekilde öğrencilerimizle ilgilenen, emek veren danışman hocalarımıza, yazılan kompozisyonları değerlendiren jüri üyelerimize ve okul idarelerimize çok teşekkür ediyorum.

Sendikamız eskiyeni olmayan eskiyeni en değerlisi olan ve en büyük sermayesi vefa olan bir anlayışla geçmişten günümüze bir bayrak yarışı anlayışı ile çalışmalarını yürüttü. Bu kapsamda geçmiş dönemde Hakkari Şubemizde görev alan Şube Başkanlarımızdan Nihat Gür, Ramazan Özdemir ve Sefer Özatak ile yönetimde görev alan diğer kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle bu programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyor hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum" dedi.

Eğitim-Bir-Sen İl Şube Başkanı ve Memu- sen İl Temsilcisi Şanser Kutluk ise sendika olarak sorumluluk anlayışı ile hareket ettiklerini dile getirerek, sendikal mücadeledeki 27 yılı geride bıraktıklarını ifade etti.

Bir Bilenle Bile Nesil Projesi' hakkında detaylı bilgi veren Kutluk,  11 okul, 13 grup, 150 öğrenci ve 13 danışman öğretmen ile yürüttükleri proje ile 4 ayda her ay bir kitap olmak üzere toplamda 600 kitabı öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.

Kutluk,"Eğitim-Bir-Sen ve bağlı olduğu Memur-Sen Konfederasyonu sorunlu değil, sorumlu bir anlayış ve diğerlerine göre değil değerlerine göre çalışmalarını sürdüren bir konfederasyon olarak dünden bugüne ülkemizde ve dünyada yaşanan hadiseler karşısında 'bana buradan ne çıkar' hesabıyla asla hesabi değil hasbi davranarak tavrını ve duruşunu her zaman haktan ve haklıdan yana koymuştur." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dua ile son bulan iftar programında, ‘Bir Bilenle Bile Nesil  yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim