• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Eğitim-Sen'den basın açıklaması

Eğitim-Sen'den basın açıklaması
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi yaptığı basın açıklaması da Hakkari'deki tüm kurumlarda başlatılan kadrolaşmaya karşı sessiz mücadelelerinin süreceğini belirttiler.

Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasını olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan Eğitim-Sen Şubesi Eş Başkanı Süleyman Aşkan’ın yerine Eğitim- Sen Örgütleme Sekreteri Yusuf Demir okudu.

Kobanê ‘de özgür eşit bir dünya için direnen ve canlarını feda edenleri, Karaman Ermenek’te Isparta Yalvaç’ta sistemin politikaları sonucu hayatlarını kaybedenleri saygıyla andıklarını belirten Demir, Kobanê’de insanlığa saldıranlarla, Ermenek’te madencileri ve Isparta’da mevsimlik işçileri katleden aynı zihniyettir. Buna karşı özgürlük, eşitlik ve emek mücadelemiz devam edecektir dedi.

Demir,”Yine bu zihniyettir ki Ankara’da halkların birlikte yaşam mücadelesi veren HDP PM üyesi Abdullah Karataş’ı boğazlıyor. Bu zihniyeti kınıyoruz. Anadilde laik, bilimsel parasız, nitelikli eğitim taleplerimizi her gün haykırdığımız halde hiçbir cevap alınmadığı ortamda, İlimizin TEOG ve üniversite sınav sonuçları ortada iken, Pansiyon ve derslik eksiği had safhada olduğu bir ortamda, 4+4+4 düzenlemesinde tüm illerde gerekli altyapı ve dönüşümler yapılmış olmasına rağmen ilimizde tek bir adım atılmamışken,

Öğretmen açığı olduğu gibi devam ederken, Öğretmen, memur ve yardımcı personellerin sorunlarına hiçbir çözüm getirilmemişken, Özel okullara trilyonlarca kaynak aktarmakta ve toma ihaleleri düzenlemede bütçe sıkıntısı çekmeyen hükümetin emekçiler ve halkın çocukları söz konusu olurken bütçeyi bahane ettiği bir ortamda, Bütün bunların üstüne halkımızın ve tüm dünyanın gündemi Kobanê direnişi olduğu bir süreçte, MEMUR-SEN yöneticileri Kobanê direnişçilerini (terörist) ilan etmekle, AKP ve MEMUR-SEN tüm kurumlarda kadrolaşma, yandaşlarını ihalelerle beslemekle meşguldür.

Çocuklarımızın nitelikli bir eğitim hakkı ve eğitim çalışanlarının emeklerinin karşılığını almak için, şimdiye kadar Milli Eğitim Müdürlüğü ile defalarca yaptığımız görüşmelerde dile getirdiğimiz taleplerimizin hiçbiri yerine getirilmemiştir. Tam tersine kadrolaşma hedeflerini gerçekleştirmek için, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri ve şimdi de okul yöneticileri görevlendirilmesinde aynı politikaları uygulamaya devam ediyor.

Hakkâri Eğitim-Sen Şubesi olarak ilimizin eğitim politikasının AKP, MEMUR-SEN ve Milli Eğitimdeki iki üç yönetici tarafından belirlenmesine izin vermeyeceğiz.Çocuklarımızın geleceğinin ve eğitim emekçilerinin emeklerinin birilerinin rant kapısı haline getirilmesine izin vermeyeceğiz.Kanal kanal dolaşıp olmayan bir çözüm süreci üzerinden AKP politikası yapanların ilimizdeki izdüşümlerinin kurumlarımızdaki kadrolaşmalarına izin vermeyeceğiz.

Eğitim-Sen eğitim yöneticilerinin seçimle belirlenmesi için mücadelesini sürdürecektir. Eğitim emekçileri olarak siyasi dayatmalarla değil, demokratik seçimlerle belirlenen eğitim yöneticileri ile çalışmak istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yüksek yargı duvarına çarpan bu tür dayatmacı uygulamalardan vazgeçmeli, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde mülakat gibi doğrudan “torpil” çağrıştıran yöntemler asla kullanılmamalıdır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne daha önce de belirttiğimiz gibi buradan bir kez daha belirtiyoruz, ilimizde yapılacak olan Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde, ildeki eğitim sorunlarını daha da derinleştirecek, eğitim kurumlarını kaosa sürükleyecek siyasi referansları değil, liyakat ilkesini temel almalarını istiyoruz.

Eğitim Sen olarak, Hakkâri ilimizde yapılacak olan yönetici atamalarının, okullarda bütün eğitim bileşenlerinin iradesi ve katılımı ile seçilen eğitim yöneticilerini okullarda görevlendirilmesini talep ediyoruz.Eğitim emekçilerinin uğraması muhtemel her türlü hak gaspına, anti demokratik uygulamalara, taraflı yaklaşımlara karşı mücadele edeceğimizi; bu uygulamaları devam ettirenleri halkımıza deşifre edeceğimiz, AKP’nin referanslarına uymadığı için isminin çizilmesi planlanan tüm eğitim emekçilerinin haklı mücadelelerini her alanda yükselteceğimizi belirtiyoruz.

Eğitim-Sen li eğitim yöneticileri ve emekçiler olarak ilimizin mevcut eğitim sorunlarının -payımıza düşeni üzerimize alıp kendimizi eleştiren bir noktadan hareketle- çözülmesi için halkımızı çocuklarımızın geleceğinin belirlendiği eğitim kurumlarına yönetici seçimi sürecinde duyarlı olmaya ve yetkililerin de adil, eşit, halktan yana bir eğitim politikası uygulamaya davet ediyoruz. Basın açıklamamıza burada son verirken duyarlılık gösterip destek olan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4518 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • LGS soru ve çözüm videosu yayımlandı17 Nisan 2024 Çarşamba 14:49
  • Hakkari polisi Durankaya beldesinde05 Nisan 2024 Cuma 08:44
  • Okullarda söyleşi gerçekleştirildi29 Mart 2024 Cuma 19:53
  • 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi28 Mart 2024 Perşembe 17:22
  • Hakkari’de bilişim laboratuvarı açıldı22 Mart 2024 Cuma 16:04
  • Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi21 Mart 2024 Perşembe 21:32
  • Hakkari'de okullar yine tatil edildi19 Mart 2024 Salı 20:35
  • Hakkari'de okullar tatil edildi18 Mart 2024 Pazartesi 21:51
  • Futsal Müsabakaları Sona Erdi18 Mart 2024 Pazartesi 19:21
  • Hakkari'de Dünya Pi günü etkinlikleri14 Mart 2024 Perşembe 17:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim