• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Eğitim-Sen'den kültür merkezi açıklaması

Eğitim-Sen'den kültür merkezi açıklaması
Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, Hakkari Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Kürtçe tiyatro oyunu olan “Mala Extiyaran” oyunun oynanması için istedikleri izni vermediklerini açıkladılar.

Hakkari Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına Eğitim- Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, KESK Dönem sözcüleri Cemal Balıkesir ve Emel Atay Akbaş ve Eğitim-Sen üyeleri katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim- Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal Kürtçeye karşı tahammülsüzlüğün bir örneği ile karşı karşıya olduklarını belirterek, devletin bir taraftan TRT 6 ve seçmeli ders gibi göstermelik adımlar atarken diğer taraftan böyle bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Güldal, Van Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin oynadığı ve birçok ilde gösterilen “Mala Extiyaran” oyunun Hakkari’de de gösterilmesi için bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, bu çalışmalar kapsamında oyunun Kültür Merkezi’nde oynanması için başvuru yaptıklarını belirtti.

Kültür Merkezi için 3 ayrı başvuru yaptıklarını vali yardımcısı ile de görüştüklerini anlatan Güldal, ‘Salonun dolu’ olduğu bahanesi ile kendilerine tahsis edilmediğini, ancak her başvurunun ardından yaptıkları araştırmada salonun o saatlerde boş olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Hakkari Valiliği ve kültür İl Müdürlüğü yetkilerini AKP’nin memurluğunu yapmakla suçlayan Güldal, tiyatro oyununa Kürtçe olduğu için izin verilmediğini ifade ederek,  AKP kongreleri ve etkinlikleri için uygun olan salonun neden Kürtçe oyun ve Eğitim-Sen için uygun olmadığının hesabının verilmesini istedi.

Eğitim-Sen olarak Atatürk İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak ve Valiliği Kürtçe’ye olan bu oyuna yönelik tavırları nedeniyle kınadıklarını kaydeden Güldal, yetkilileri bu konuda açıklama yapmaya davet etti. Eğitim-Senliler açıklamanın ardından “Mala Extiyaran” oyunun Kültür merkezinde oynanması için dördüncü kez başvuru yaptı. Hakkarihabertv.com

egitim-sen-m-002.jpgegitim-sen-m-003.jpg

 

Bu haber toplam 4654 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim