• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Eğitimci hedefse geleceğimiz karanlıktır...

Eğitimci hedefse geleceğimiz karanlıktır...
Yüksekova Eğitim Bir-Sen ilçe Başkanı Mustafa Can, meslektaşlarına yapılan saldırıyı düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

Yüksekova Ticaret Odasında düzenlenen basın açıklamasına Yüksekova Eğitim Bir-Sen üyeleri ve öğretmenleri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Yüksekova Eğitim Bir-Sen ilçe Başkanı Mustafa Can, eğitimci hedefse geleceğimiz karanlıktır dedi. İlme, âlime, muallime ve müderrise ihtiramı esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için, artarak devam ettiğini söyleyen Başkan Can, yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; sözlü taciz, saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı bir dönemi  yaşadıklarını söyledi.

Başkan Can,"Son olarak 12.11.2019 Salı günü insaniyetten nasibini almamış bazı hadsizler ilçemizin en güzide okullarından biri olan Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne saldırmış ve meslektaşımız Okul Müdürü İlhan TURFAND’a hem fiili hem de sözlü şiddet uygulamıştır. Aynı şahsın İlhan Müdürümüze saldırmadan önce Şemsettin Onay Anadolu Lisesinde ve Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde olay çıkardığı okul yöneticilerine ve öğretmenlerine saldırdığı tesbit edilmiştir. Bu durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır.

Bu kabul edilebilir bir durum olmamakla birlikte derhâl önüne geçilmesi gereken karanlık bir zihniyetin ayak sesleridir. 

"Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." diyen bir ümmet iken öğretmenlere saldırıp hakaret edecek hâle ne zaman ve nasıl geldik? Bunu da toplumun birer ferdi olarak şapkayı önümüze koyarak düşünmemiz elzemdir

Eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmazsa, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmezse, öğretmene iade-i itibarda bulunulmazsa, şiddet hastalığı bütün toplumu saracak, bu cennet vatan cinnet ülkesine dönüşecek, dolayısıyla yarınlarımız karanlık olacaktır. .

Şiddet hadiseleri öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir.

Toplumsal sorun haline gelen şiddet hadiselerine ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak elzemdir. Şu gerçeğin altını bir defa daha çiziyoruz: Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için, başta hükûmet ve Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, herkesin elini taşın altına koymaya davet ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, üyemiz İlhan TURFAND’a ve saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu da daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.

Buradan bu olayı esefle kınadığımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Bugünden itibaren bu olayı "ÖĞRETMENİME DOKUNMA"  sloganıyla  protesto edeceğimizi de belirterek

bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı Yüksekova Eğitim Bir-sen ailesi olarak kamuoyuna arz ediyoruz...

Zira biz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi...

"Zulmü Alkışlayamayız, Zalimi Sevemeyiz."

Zulme sessiz kalmayız” Hakkarihabertv.com

2-358.jpg

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim