• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

EĞİTİMDE GÜR DÖNEMİ!

Hakan Taş

Hakkari ilimiz eğitim konusunda çok sancılar çekti. Başarısızlıkta sondan birinciliği kimselere kaptırmadık. Derken, Veysel DURGUN, Milli Eğitimin başına atandı. Genç, hırslı, üretken, enerji dolu, yapıcı, yardımsever, çalışkan kişiliğiyle iki yıla çok şey sığdırdı.

Tayini çıktığında çocuklar gibi ağladı. Herkes ile teke tek vedalaşarak helallik istedi. Makamında son kez kucaklaştığımızda benimde gözlerim doldu. Hakkari insanındaki sıcaklığı kalbine gömerek Adana sıcaklığına gitti. Kendisine ilimize ve çocuklarımıza sunduğu katkılarından dolayı her daim teşekkürü borç bileceğiz.

Müdür Durgun’un gidişiyle boşalan göreve Bilal Gür getirildi. Gür 1971 tarihinde Beytüşşebap’ta dünyaya geldi. Orta ve lise eğitimini Hakkari’de tamamladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.

İlk ve Orta öğretim kurumlarında öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerini yaptı. Kurum bünyesinde şube müdürü olarak çalışmalarını sürdürdü. 2014 tarihinde İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığına atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Gür, yeni dönemde İl Milli Eğitim Müdürü olarak başarı yoluna devam edecektir.

Bilal Gür’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Makam odası adeta çiçekçi dükkanına dönüşmüş, türbeyi andıran yoğun ziyaret trafiğine tanık oldum. Her zamanki mütevaziliğiyle tüm konukları kapıda karşılar çıkış kapısına kadar da uğurlar.

Veysel Durgun’un gidişine üzüldük ama Bilal Gür’ün gelişine de sevindik. Çünkü sayın Gür hep ikinci adamdı. Bu yoğun çalışmanın ve başarının içerisinde yer alan biriydi. İlimizin sevilen valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, hep şunu der; “Bizler gelip geçiciyiz. Buranın yönetimine, önemli görevlere buranın öz yerlisi atanmalıdır”…

Son derece heyecanlı ve mutlu görünen Gür ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik. İşte o sohbetin detayları; “Ben 22 yılda 10 müdür ile çalıştım. İyi bir ekibim var. Hakkari’yi ve tüm okullarımı iyi biliyorum. Elbette bizi sevmeyen ve benimsemeyen olacaktır.

Ama ben çok ağır bir görev üstlendiğimin bilincindeyim. Durmak yok, öğretmeni harekete geçirmek, motive etmek ve kaliteyi arttırmak için geceli gündüzlü çalışacağız. 20 bin öğretmen ataması yapılacaktır. 500 öğretmen ilimize gönderiliyor.

Açığımız  yok. Eğitim benim işim, çocuklar için her risk alırım. Yeni görevimden dolayı beni ziyaret ederek tebrik eden herkese saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Bilal Gür’ü çok hevesli ve heyecanlı gördüm. Bize düşen görev ise veli olarak, baba olarak ve Hakkarili olarak kendisine manevi desteğimizi esirgememeliyiz.

Adana’ya kıyağımız olsun dedik Veysel Durgun’u oraya uğurladık. Hakkari’ye hayırlı olsun dedik ve Bilal Gür ile yeni bir döneme girdik. Her iki müdürümüzü de seviyoruz ve her ikisine de başarılar diliyoruz…

bilal-gur-111.jpg

Bu yazı toplam 3472 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim