• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

EĞİTİMDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

H. Aziz Hatipoğlu

Valiliğe atandığı günden bu yana Hakkâri’nin en büyük sorunlarının eğitim ve sağlık olduğunu belirten Valimiz Sayın İdris Akbıyık çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hakkâri’deki eğitim kalitesini yükseltmek, üniversitelere daha çok öğrenci yerleştirmek ve Hakkâri’yi eğitimde üst sıralara çıkartmak için başlatılan bu çabalar meyvelerini veriyor.

Valimiz İdris Akbıyık’ın himayesinde ve Milli Eğitim Camiasının girişimleri sonucu ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Hakkâri ve ilçelerinde okuyan 8. Sınıf öğrencilerine 3300 adet LGS’ye Hazırlık kitabı dağıtıldı.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında 8. Sınıflar arasında kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştı. Sınavda dereceye giren 8. Sınıf öğrencileri için bir program düzenlenmişti. Programa Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Adil Demir, Okul Müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve velileri katılmıştı.

Programda yaptığı konuşmada Müdür Gür “İl ve ilçelerde okuyan 8. Sınıf öğrencileri için ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından gönderilen 3300 adet LGS Hazırlık testleri için teşekkür etti.2023 Eğitim Vizyonu için Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın himayelerinde başlatılan eğitim seferberliği ile hedefimiz çocukların duygu, düşünce, eylem olarak bütünsel gelişmesine hizmet etmektir. Bu bağlamda kitap okuma, zihinsel gelişim açısından önem teşkil eden münazara vb. etkinlikler sınavlara hazırlık faaliyetleri hız kesmeden devam etmektedir. Temel hedeflerinin insan kaynakları olduğunu, bu hususta heba edeceğimiz tek öğrencimiz yoktur. Tüm öğrencilerimizi ilgi, iktisat ve kabiliyetleri doğrultusunda en iyi şekilde yönlendirilmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ”diye konuştu.

Yıllardır Türkiye genelinde eğitim kalitesi yönünde alt sıralarda bulunan Hakkâri’nin kabuğunu kırması ve eğitimde gereken başarıyı yakalaması ve 2023 eğitim vizyonuna ulaşabilmesi için Vali İdris Akbıyık’ın himayesinde çok yönlü çalışmalar yapılıyor.

Bilindiği gibi geçen yıl Hakkâri merkez ve ilçelerinden 3200 öğrencimiz liseden mezun olmuş ancak bunlardan 150 tanesi üniversitelere -ki bunun 70 tanesi iki yıllık dediğimiz lisan ve 80 tanesi de ön lisans dediğimiz 4 yıllık fakültelere- yerleşebilmişti.

Okul sayısında, okulların fiziki yapılarında, öğretmen branş ve kadrolarında ve öğrencinin ders kitaplarında bir sıkıntı yokken ve sınıf mevcutları normal durumda iken nasıl oluyor da başarıyı yakalayamıyoruz. Hani Nasrettin Hoca’nın deyimi ile “Un var, şeker var, yağ var ama bir türlü helva yapıp satamıyoruz” misali.

Bunda bir aksaklık vardı. Bunu çözmek ve buraya odaklanmak gerekliydi. 

Bu sene çıtayı yükselten Milli Eğitim bu oranı çok yukarılara çıkartmak için gece gündüz çalışmakta ve öğrencilere, velilere ve öğretmenlere bunun başarılabilmesi için konferanslar, seminerler ve çalışmalarla destek olmaktadır.

 Hala hazırda Hakkâri’de bulunan iki özel etüt merkezinin yanında Vali Sayın İdris Akbıyık’ın direktifleri ve Milli Eğitimin çabalarıyla Halk Eğitim Merkezinde de liseden mezun olan öğrencilere kurslar verilmekte ve bu kursalar pazartesi günleri hariç her gün 08-17 saatleri arasında sürmektedir.

Ayrıca her lise müdürlükleri de bünyelerinde kendi öğrencilerine hafta sonları kurslar düzenleyerek çalışmalarını yapmakta ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve daha çok öğrencimizin üniversitelere girmeleri hususunda canla başla çalışmaktadırlar.

Hakkâri’nin tek kurtuluşunun eğitim olduğu ve eğitimde yakalanan başarının Hakkâri’nin makûs talihini değiştireceğine inananlardanız. Bunun için başta velilerimiz olmak üzere Milli Eğitim Teşkilatı, okul müdürleri ve öğretmenler elbirliği içerisinde elimizi taşın altına sokarak ve eğitim için her türlü çalışma, çaba, gayret ve faaliyeti daha bir desteklemeli, geceyi gündüzümüze katmalıyız.

Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bunların başarısı hepimizin başarısı. Ve bunların yarınki Hakkâri’de ve Türkiye’de söz söyleyecek bireyler olması hepimizin gururu. 

Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın belirttiği üzere 2020 yılının Hakkâri’nin değişim ve dönüşüm yılı olacağına olan inancımız tamdır. Bunun öncelikle bu yıl eğitimde gerçekleşmesi en büyük arzumuzdur.

İşte yarıyıl tatili de başlıyor. İlk yarıyılın genel bir değerlendirilmesi ve ikinci yarıyıla daha bir gayret ve başarıyı yakalamak için fırsatlar önümüzde.

Dileriz 2019 yılındaki başarısızlığımız bir daha tekrarlanmayacak şekilde tarihe gömülecek ve Hakkâri 2020 yılı için Eğitimde Hamle ve başarı yılı olarak tarihe kaydolacaktır.

O da çok uzak değil.

 

 

Bu yazı toplam 1956 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim