• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Eğitimde ve sporda Gür atağı!

Murat Taş

Eğitim sporun en önemli boyutlarından birisidir.

Spor bu boyutuyla ele alındığında iki şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Spor için eğitim ve eğitim için spor.

Spor için eğitimde spor amaçtır ve sporun en üst düzeyde gerçekleştirilebilmesi için eğitimden yararlanılır.

Sporcu eğitimi antrenör eğitimi seyirci eğitimi hakem ve spor yöneticilerinin eğitimi söz konusudur.

Bu anlamda eğitim sporun hizmetindedir ve sporun teknik estetik ve performans düzeyini yükseltmek için vazgeçilmez bir yoldur.

Antrenman bilimi ve spor fizyolojisi spor psikolojisi spor yönetimi ve işletmesi spor pedagojisi gibi pek çok bilim dalı spor için eğitimde önemli yer tutar.

Eğitim için sporda ise spor eğitimin hedeflerine ulaşması için kullanılan araçlardan sadece bir tanesi ama belki de en eğlencelisi ve doğru kullanıldığında en etkilisidir.

8901f963-f172-48f6-8e23-1d5b3d884c29.jpg

Hakkâri sesi radyosu spor ateşi programının bu haftaki konuğuHakkâri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür

2018-2019 eğitim yılının ilimiz için yeni bir sayfa olacağı gibi,Hakkâri’nin eğitimde söz sahibi, illerin başında olacağı, bu konuda Başta Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Hükümetimiz ve Hakkâri Valisin dedestekleri ile eğitimde başarılı iller arasında yerini almış durumda.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü geceli gündüzlü çalışmaları takdire şayandır.

Bu konuda eğitim camiamıza şükranlarımızı sunuyoruz.

HakkâriMilli Eğitim Müdürlüğü eğitim ve öğretimin yanında sportif aktivitelere önem vermesi çocuklara ve gençlere spor tesisi ve sportif faaliyetler sağlamak, çocukların spor aktivitelere yönelmesi konusundaki çalışmaları eğitim camiamızın doğru yolda olduğunun işaretidir.

Milli eğitim bünyesinde yapılan spor etkinlikleri ve projeler gelecekte sporumuza yön vereceği bu konuda sporun ilimizde tanıtımı ve gelişimine de olanak sağlayacaktır.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğünün iki senedir,Hakkâri’deki öğrenciler için yaptığı kayak merkezindeki kayak eğitim programına şu ana kadar on binlerce öğrenciye kayak eğitimi verilmesi bu eğitim kapsamı içinde öğrenciler servislerle götürülüp servislerle getirmesi ve çocuklara hijyenik ortamda sıcak yemek vermeleri, gelecekte bu çocukların kayak sporuna yönelmesine de vesile oluyor.

Milli Eğitim Müdürlüğünün bu projesi gerek ilde, gerekse bölgede büyük takdir kazanmıştır.

Ayrıca farklı spor alanlarında yaptığı projelerle adından söz ettiren Milli Eğitim Müdürlüğü bu türlü spor aktiviteleriyle beraber Hakkâri sporunada büyük katkı sunmaktadır.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve çalışma arkadaşlarının spora verdikleri önem,Hakkâri spora önçülük ettiği, gibi gelecekte sporun ilimizde daha yaygın olmasına da öncülük edecektir.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’’ Hakkâri’deki eğitim hakkındaki düşünceleri ve yapılacak olan yeni projelerini anlatırken spor ile ilgili düşünceleri, spor ve sporcuya verdikleri önemi, dile getirmesibeni ve spor camiasını sevindirdiği gibi duygulandırdı.

Spor camiası olarak Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür’ün spora verdiği önem ve desteklerden dolayı spor camia olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Bunuda belirtmekte yarar var, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki halk Eğitim Merkezi müdürlüğü spor eğitmenliği ve öğretmenliğini yapan eğitmenlere fırsat verdiği ve onlara sportif faaliyet alanları oluşturduğu içinde teşekkür ediyoruz.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğünün bu güzel çalışmaları ve projelerinden dolayı sevgili kardeşim ve hocam Erol Hanlıgil’e ayrıca teşşekür ederim.

Eğitim camiamız yarıyıl tatiline giriyor.

Bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim, çocuklarımızın tatil boyunca mutlaka ama mutlaka kitap okumaları gerek.

Yarıyıl tatilinde herkese iyi tatiller dilerim.

Bu yazı toplam 3233 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim