• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Eğitime kar engeli

Eğitime kar engeli
Yurt genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar bugün de tatil edildi.

Yurt genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar bugün de tatil edildi.  İşte yarın okulların tatil olduğu iller:

İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir' denildi.

TRABZON, RİZE, GİRESUN VE GÜMÜŞHANE'DE OKULLAR TATİL

Doğu Karadeniz'de dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane'de okullar bugün tatil edildi.
Rize, Giresun ve Gümüşhane'nin ardından son olarak Tabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün (8 Ocak Perşembe) günü Trabzon ve ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği, yarın (9 Ocak Cuma) ile ilgili kararın da bugün açıklanacağı ifade edildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz açıklamasında "Gece boyu yağan kar ile oluşan olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde bugün itibariyle okullarımızda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Hava şartlarının durumuna göre tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı önümüzdeki saatlerde yeniden değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı. 

ERZİNCAN’DA KAR TATİLİ BİR GÜN DAHA UZATILDI

Erzincan’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, Erzincan merkez ve ilçelerinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda 08.01.2015 Perşembe günü eğitim ve öğretime ara verildi.
Erzincan Valiliğinin yaptığı açıklamada 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanlar belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı da bildirildi. 

MALATYA BEYAZA BÜRÜNDÜ, OKULAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Tüm yurdu etkisi altına alan Beyaz kabus, akşam saatlerinden itibaren Malatya’ya da etkili olmaya başladı.
Türkiye’nin birçok ili kar yağışından dolayı olumsuz yönde etkilenmişti. Malatya’da ise akşam saatlerinde bastıran kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün boyunca tatil edildiği bildirildi. İl merkezine ilk kez yağan kar nedeniyle bazı vatandaşlar sokaklara çıkıp çocuklar gibi eğlendi. Kartopu oynamaya çıkan vatandaşlar ilk karın heyecanını doyasıya yaşadı. Aileleri ile birlikte sokaklara çıkıp kartopu oynayan çocuklar, uzun süredir karın yağmasını beklediklerini, karın yağışı ile çok mutlu olduklarını ifade etti. Aniden bastıran kara hazırlıksız yakalanan sürücüler ise trafikte zor anlar yaşadı.
Öte yandan Malatya Valisi Süleyman Kamçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada okulların 2 gün tatil edilmesinin yanı sıra Kamuda çalışan engelli ve kronik hastalarında 2 gün izinli sayılacağını bildirdi. 

SAMSUN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Smsun'da yoğun kar yağışı dolayısıyla okullar il geneli tatil edildi.
Samsun Valiliği'nin aldığı kararla, yoğun kar yağışı dolayısıyla İlkadım, Atakum ve Canik ilçeleri ile diğer tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde okullar 8 Ocak 2015 günü tatil edildi. 

HAKKARİ’DE OKULLARIN TATİL SÜRESİ UZATILDI

Hakkari’de yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitimi 1 gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hakkari’de yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda tatil süresinin 1 gün daha uzatıldığı belirtildi.

ISPARTA’DA EĞİTİME 2 GÜN ARA

Isparta’da okullar hava koşulları ve buzlanma nedeniyle 2 gün tatil edildi.
Isparta Milli Eğitimi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, il genelindeki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm MEB’e bağlı kurumlarda eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

BİTLİS’TE OKULLAR 2 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Bitlis’te etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle kar tatili 2 gün daha uzatıldı.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, il merkezi ve bağlı köylerde ilk, orta ve lise dereceli okulların olumsuz hava şartları nedeniyle perşembe ve Cuma günü de tatil edildiğini bildirdi. 

BOLU’DA KAR TATİLİ UZADI

Bolu’da, dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı eğitime verilen arayı uzattı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, il genelinde okulların 8 ocak perşembe günü de tatil edildiğini açıkladı. 

NİĞDE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Niğde Valiliği'nden yapılan duyuruda, yoğun kar yığışı nedeniyle il genelindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. 

SİVAS’TA KAR TATİLİ BİR GÜN UZATILDI

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.
Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği ilimiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ana okulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime, Perşembe günü de bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi. 

KARABÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük Valiliği, tüm kentte okulları yarın da tatil ettiğini duyurdu.
Karabük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, kentte bu geceden itibaren aralıklarla yoğun kar yağışı olacağı belirtildi. Kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, buzlanma ve don olayları beklendiği belirtilen açıklamada, "Bu sebeple ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 8 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün süreyle tatil edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

BİLECİK’TE OKULLAR KAR NEDENİYLE BİR GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Bilecik’te yoğun kar yağışı okulların bir gün daha tatil olmasına sebep oldu.
Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 7 Ocak 2015 Çarşamba günü; Osmaneli ilçe merkezi hariç, il genelindeki; tüm okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim okullarında bir (1) gün süre ile eğitim öğretime ara verildiği belirtilerek, "Bilecik’te kar yağının yoğun bir şekilde devam etmesi nedeniyle 8 Ocak Perşembe günüde okul öncesi, ilköğretim ve orta ortaokul öğretimin okullarında 1 gün süre ile eğitime tekrar ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli bayanlarda bir (1) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi. 

KOCAELİ’DE OKULLAR BİR GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Kocaeli’de, okulların bir gün daha tatil edilmesine karar verildi.
Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince; il genelinde 7 ocak 2015 çarşamba günü gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiği, 8 ocak 2015 perşembe tarihinde de buzlanmanın devam edeceği, hava sıcaklığının (-5) ve (-1) derecede olacağının tahmin edildiği belirtilerek "Elverişsiz hava şartlarındaki bu durumun olumsuzluğa ve mağduriyete yol açmaması amacı ile Kocaeli il genelinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde (rehabilitasyon merkezleri dahil) 8 ocak 2015 perşembe günü eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi. 

KARAMAN’DA OKULLAR YARIN TATİL

Karaman Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiği duyuruldu.
Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Karaman'ı, Konya, Ereğli ve Mersin'e bağlayan karayolları kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.
Valilikten yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm okulların yarın da tatil edildiği bildirildi. 

SİVAS’TA KAR TATİLİ BİR GÜN UZATILDI

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.
Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği ilimiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ana okulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime, Perşembe günü de bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi.
Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller de idari izinli sayılacağı bildirildi. 

NEVŞEHİR’DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Nevşehir’de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Nevşehir kent merkezinde ve bağlı ilçe kasaba ve köylerde kar yağışı nedeniyle 08 Ocak Perşembe günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar.  

BARTIN'DA OKULLARA 1 GÜN KAR TATİLİ

Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın tüm okulların 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı.
Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Aşırı soğuk ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle, ilimiz genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 08 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün olmak üzere ara verilmiştir. Buna bağlı olarak yapılan 1 günlük tatil nedeniyle okullarımızın dönem içerisinde uygulayacağı telafi programı ile derslerin tamamlanması sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

YOZGAT’TA OKULLAR YARIN TATİL

Yozgat Merkez, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Saraykent, Sorgun, Yerköy ilçelerinde okullar bir gün daha tatil edildi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yoğun kar yağışı sebebiyle Yozgat Merkez, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Saraykent, Sorgun, Yerköy ilçe merkezleri ve köylerinde okulların yarın tatil edildiğini belirterek, “Aydıncık, Çayıralan, Kadışehri ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim veren köy okulları yarın tatil edilmiştir” dedi. 

ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu’da yoğun kar yağışı sebebiyle 17 ilçede 1 gün, Akkuş'ta 2 gün boyunca okullar tatil edildi.
Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı sebebiyle Altınordu (Bayadı İlkokulu/Ortaokulu,Cumhuriyet Ortaokulu, Gerce İlkokulu, Gökömer İlkokulu/Ortaokulu, Kuylu İlkokulu/Ortaokulu, Şehit Zafer Gülseren İlkokulu/Ortaokulu, Yağızlı İlkokulu/Ortaokulu'nda okullar tatil), Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Fatsa(ilçe merkezi hariç), Gülyalı(İlçe Merkezindeki ve Turnasuyu Mahallesindeki Okullar Hariç), Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe(ilçe merkezindeki okullar hariç), Ulubey ve Ünye'de (ilçe merkezindeki ve sahil kesimindeki okullar hariç) 1’er gün, Akkuş (IMKB Okulu hariç) 2 gün süreyle okullar tatil edildi. 

Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle üç ilçede eğitime ara verildi.
Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Pülümür ve Hozat ilçelerinde eğitime bir gün, Nazımiye ilçesinde ise iki gün ara verildi. 

KARS’TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kars’ın Digor ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.
Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İlçemizde Perşembe günü yapılan meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve tipi olayının artacağı beklendiğinden; ilçemiz de 8 Ocak 2015 Perşembe günü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Vatandaşlarımızın, oluşacak aşırı buzlanma ve tipi olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır” denildi.
Öte yandan Kars’ta kar yapışı tipi aralıklarla devam ediyor. Tipiden dolayı birçok köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. 

UŞAK İL GENELİNDE OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Uşak’ta Perşembe ve Cuma günleri aşırı soğuklardan dolayı eğitime ara verildi.
Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada; “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarına göre 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde, ilimizde son yılların en soğuk günleri beklendiğinden; Valiliğimizce, İlimiz Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel rehabilitasyon merkezleri, dershaneler, etüt merkezleri ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde 2 (iki) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.” Denildi.
Ayrıca; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde 2 (iki) gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi. 

YOZGAT’TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Yozgat Merkez, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Saraykent, Sorgun, Yerköy ilçelerinde okullar bir gün daha tatil edildi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yoğun kar yağışı sebebiyle Yozgat Merkez, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Saraykent, Sorgun, Yerköy ilçe merkezleri ve köylerinde okulların yarın tatil edildiğini belirterek, “Aydıncık, Çayıralan, Kadışehri ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim veren köy okulları yarın tatil edilmiştir” dedi. 

KİLİS’TE İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kar yağışı nedeniyle yarın kent merkezinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.
Vali Süleyman Tapsız, 8 Ocak Perşembe günü Kilis kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yağan kar nedeniyle tatil edildiğini belirterek, “Ayrıca yarın hamile ve engelli çalışanların bir gün süreyle idari izinli sayılacak. Polateli, Musabeyli ile Elbeyli ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilçe kaymakamlarımız hava şartlarına göre karar verecektir” dedi. 

ŞIRNAK’TA OKULLARA 2 GÜN KAR TATİLİ

Şırnak’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, 8 Ocak 2015 tarihinden itibaren ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime, 2 gün süreyle (Perşembe ve Cuma) ara verilmiştir" denildi.

TUNCELİ OKULLARA KAR TATİLİ

Tunceli’de devam eden kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar yarın tatil edildi.
Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ile tüm ilçelerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, il ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de Perşembe günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

HİSARCIK’TA OKULLARDAKİ KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yoğun kar yağışı sonucu kar ve aşırı buzlanma nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde tüm ilk ve orta dereceli okulların 8 Ocak 2015 Perşembe günü 1 gün tatil edildiği açıklandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” İlçemizde devam etmekte olan yağışlar ve buzlanma olayları sebebiyle Hisarcık genelinde Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında 08.01.2015 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir.” denildi. 

HİSARCIK’TA OKULLARDAKİ KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yoğun kar yağışı sonucu kar ve aşırı buzlanma nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde tüm ilk ve orta dereceli okulların 8 Ocak 2015 Perşembe günü 1 gün tatil edildiği açıklandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” İlçemizde devam etmekte olan yağışlar ve buzlanma olayları sebebiyle Hisarcık genelinde Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında 08.01.2015 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir.” denildi. (İHA)

Bu haber toplam 3534 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim