• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Ek ders karşılığı öğretmen alımı yapılacak

Ek ders karşılığı öğretmen alımı yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar.

Hakkari’de Temel ve Ortaöğretim okullarında çeşitli nedenlerle (aylıksız izin, uzun süreli sağlık raporu vb.) oluşan öğretmen yetersizliğinden dolayı 2014/2015 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyulan branşlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Karar'ın 9.Maddesi gereğince ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yapılacağı belirtildi.

 ÖNCELİK SIRALAMASINA GÖRE GÖREVLENDİRMEYE ESAS USUL VE ŞARTLAR ŞUNLARDIR

1-Üniversitelerin Eğitim Fakültesi bölümlerinden mezun olmak,

 2-Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi öğretmenlik bölümlerinden mezun olmak,

 3-Okul Öncesi Öğretmenliği(Ana Sınıfı) için Okul Öncesi Öğretmenliği(Lisans), ihtiyaç karşılanmadığı takdirde Çocuk Gelişimi(Önlisans) bölümü mezunu olmak

4-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için Lisans, ihtiyaç karşılanmadığı takdirde İlahiyat Önlisans mezunu olmak 

5-Eğitim ve Fen Edebiyat Fakülteleri mezunlarının 2014 KPSS, Çocuk Gelişimi ve İlahiyat Önlisans bölümü mezunlarının 2013 KPSS puanına sahip olmak

6-Merkez ilçe için başvurular http://hakkari.meb.gov.tr adresinde açılacak başvuru ekranlarından; diğer ilçeler için ise başvurular ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

 

 Başvurular 29/08/2014 – 08/09/2014 tarihleri arasında İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin web sayfasında bulunan link üzerinden yapılacaktır. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulacak komisyon tarafından elektronik ortamda başvuru yapanların başvuruları incelenecektir. Başvuruları uygun görülen adaylar, başvuru ekranında belirtilen evraklarla İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri İnsan Kaynakları Şubelerine şahsen başvuracaklardır.

Merkez İlçeye bağlı Okullara İl Milli Eğitim Müdürlüklerince, İlçelere bağlı okullara ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince görevlendirme yapılacaktır. Görevlendirilenlerin yerine atama yapıldığı veya kadrolu öğretmen göreve başladığı takdirde aynı yerleşim yerinde ihtiyaç bulunan başka bir okula görevlendirilmeleri yapılacaktır. İhtiyaç bulunmaması halinde ise görevlendirilmeleri sona erdirilecek ve bu öğretmenler hiçbir hak talebinde bulunamayacaklardır. İhtiyacın karşılanmaması durumunda diğer fakülte mezunlarına ayrıca duyuru yapılacaktır. 

 BAŞVURU VE GÖREVLENDİRMELERDE ADAYLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

 Başvurular online olarak alınacak olup şahsen başvurular kabul edilmeyecektir.  Başvurular; İl Merkezi ve Büyük Tip Okullar Branş ve Sınıf Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ile Köy Okullarımızın Sınıf Öğretmenliği bölümleri olmak üzere dört (4) ayrı elektronik başvuru ekranı üzerinden başvurular alınacaktır. 

Her branş mezunu sadece kendi branşı için başvuru yapabilecektir. Kendi branşında ihtiyaç olmaması durumunda diğer branşlarda görevlendirme yapılmayacaktır. Okul Öncesi Öğretmenliği hariç, Merkez için başvuru yapan köylere; Köy için başvuru yapanlar ise merkez için başvuru yapma hakkına sahip olamayacaktır.

Köy tercihinde bulunacak başvuru sahipleri en fazla üç (3) köy tercihinde bulunabileceklerdir. Başvuru yapan her adayın görevlendirilemeyeceğinin görevlendirmenin yapılmaması durumunda da herhangi bir hak talep edilmeyeceğinin bilinmesi gerekir. Köy Okullarını tercih edenlerden ikameti o köyde olanlara öncelik verilecektir.  

Eşitlik durumunda mezuniyeti daha eski ve önceki yıllarda daha uzun çalışanlara öncelik verilecektir. Başvuruların ihtiyaçtan fazla olması halinde idare tarafından komisyon kurulabilir. KPSS Puan üstünlüğü, yerleşim yerinde ikamet ediyor olmak, önceki yıllarda görev yapmış ve görevini bırakmamış olmak gibi hususlar gözetilecektir. Yukarıda yer alan açıklamalara göre başvuruların yapılması hususunda gereğini rica ederiz. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 7699 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim