• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Ek yerleştirme dönemi başladı

Ek yerleştirme dönemi başladı
Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, öğrencilere ek yerleştirme tercihleri ile hayata bir yıl erken hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Herhangi bir programa yerleşemeyen veya tercih yapmayan adaylar için üniversiteli olma fırsatı ek yerleştirme dönemi ile devam ediyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre 18-25 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleşecek 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini doğru değerlendirmeleri için öğrenci adaylarına tavsiyelerde bulunan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal,

bir yıl beklemenin insan hayatında çok büyük kayıp olduğunu vurguladı. Öğrencilerin, bir senelerini boşa harcamamak için ek yerleştirme döneminde tercih yapmaları tavsiyesinde bulunan Levent Uysal, üniversiteli olmak için büyük emeklerle sınavlara hazırlanan öğrencilerin, ek yerleştirme döneminde daha bilinçli şekilde istedikleri üniversite ve bölümlere göre tercih yapmaları gerektiğini söyledi.

Ek yerleştirme döneminin üniversiteye yerleşemeyen adaylar için önemli bir fırsat olduğunu belirten Levent Uysal, “İlk yerleştirmede, tercih hatası yapan ya da puanlarından daha yüksek yerleri yazan adaylar, üniversiteye yerleşemiyor ve geride bıraktıklarını düşündükleri o stresli dönemi yeniden yaşamak zorunda kalıyor.

Burada hem ekonomi hem de zaman açısından bir maliyet sözkonusu. Öğrenci adaylarımız, bir yılı daha boş geçirmeden ya da dershanelerde zaman harcamadan tercih yapmalı. Böylece öğrencilerimiz hayallerindeki bölüme 1 yıl önce başlıyor” ifadelerine yer verdi.

 

“Ek yerleştirmede taban puan şartı aranıyor”
Ek yerleştirme tercihlerinde bölümlerin taban puanına da dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Levent Uysal, öğrenci adaylarına dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu. Herhangi bir bölüme yerleşemeyenlerin, ek yerleştirmelerde kendi puanlarının altındaki bölümleri tercih etmeleri gerektiğini ifade eden Levent Uysal,

“İlk yerleştirmelerde öğrenci adayları kendi puanlarından yüksek bölümleri de yazabiliyordu. Ancak ek yerleştirmelerde taban puan şartı aranıyor. Tercih yapmak isteyenler, kendi puanlarının üzerindeki bölümler yerine, daha düşük ya da eşit puandaki bölümleri yazmalılar” şeklinde konuştu.

Psikoloji’den Moda Tasarımı’na kadar burslu bölüm seçenekleri
Öğrencilerin tercih edecekleri okulu ve bölümü belirledikten sonra sunulan burs olanaklarını araştırmaları gerektiğini söyleyen Levent Uysal, Nişantaşı Üniversitesi’nin lisans ve önlisans bölümlerinde yüzde 75 oranında burs desteği verdiklerini söyledi. Öğrencilerin, Nişantaşı Üniversitesi’nde kendilerine en uygun bölümü, en uygun imkanlarda okuyabileceklerini vurgulayan Uysal, bölüm seçeneklerini şöyle sıraladı:

“Nişantaşı Üniversitesi’nde adaylarının ek yerleştirmede tercih edebilecekleri bölümler arasında lisans düzeyinde, Bilgisayar, Endüstri, İnşaat ve Makine mühendislikleri, Mimarlık, Radyo Sinema ve Televizyon, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Psikoloji, Yönetim Bilişim Sistemleri, Yeni Medya, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümler yer alıyor.

Önlisans düzeyinde ise Adalet, Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Aşçılık, Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Fizyoterapi, Grafik Tasarımı, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Moda Tasarımı, Mobil Teknolojiler, Spor Yönetimi ve Uçak Teknolojisi gibi bölümler öne çıkıyor.”  

Bu haber toplam 3218 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim