• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ekmek gramajı yükseltildi

Ekmek gramajı yükseltildi
Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından fırınlara ve erkek kuaförlerine yeni düzenleme getirildi.

HAKKARİ (İHA) -  Yapılan düzenleme ile 45 kuruştan satılan 200 gramajlı ekmeğin gramajı 250'e çıkartılarak 60 kuruştan satılmaya başlandı
Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından ekmeğe yeni tarife getirilmesiyle birlikte harekete geçen Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırınları ve ekmek satan dükkanları denetlemeye başladı. Zabıta ekipleri, 2011 yılından itibaren geçerli olmak üzere tıraşlara yapılan zamla ilgili de kuaförleri dolaşarak kaç liradan tıraş yaptıklarını denetledi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan zabıta memurlarından Şaban Duman, ekmek satışları ve kuaförlerin yaptıkları tıraşlara yapılan yeni düzenlemelerle birlikte denetlemelerde bulunduklarını söyledi. Fırın ve dükkanları dolaşarak sattıkları ekmeklerin gramajını kontrol ettikleri belirten Duman, denetlemelerde bazı fırınların çıkardıkları ekmeklerin gramajının eksik olduğunu belirtti. Eksik gramajda ekmek çıkartan fırınları uyaracaklarını belirten Duman, bir sonra ki denetimlerinde yaptıkları uyarılara uymayan ve eksik gramajlı ekmek çıkaran fırınlar hakkında cezai işlem yapacaklarını ifade etti.
 

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan ise, ekmek gramajı ve fiyatına yeni düzenleme getirdiklerini belirterek, daha önce 200 gramajı 45 kuruştan satılan ekmeğin gramajını 250'e çıkarttıklarını ve fiyatını ise 60 kuruş olarak belirlediklerini söyledi. Koparan, ''Ekmeğe zam yapılmamıştır. Çünkü ekmeğin fiyatı gibi gramajı da yükseltilmiştir. Geçmişteki ile kıyasladığımız zaman 37 kuruşluk bir zam farkı görülmektedir. Bu da zam değildir. Ekmeği büyütmeye çalışıyoruz. Hatta yılbaşından sonra ekmeğin gramajını 300'e çıkartmayı da düşünüyoruz.

Türkiye geneline baktığımızda 300 gramın altında ekmek satılmamaktadır. Ekmek 1 kilograma kadar çıkartılarak satılabilir, ancak 300 gramın altında satılamaz. Ekmeğe 50 gram daha ilave ederek 300 grama yükselteceğiz. Ekmek artık lokma haline gelmiştir, biz ekmeği büyüktük zam yapmadık. Şu anda Türkiye genelinde en düşük gramajlı ekmeği yiyen il Hakkari'dir'' dedi.

2011 yılından itibaren geçerli olmak üzere erkek kuaförlerinin yaptıkları tıraşlara getirdikleri yeni düzenlemeye de değinen Koparan, ''2011 yılından geçerli olmak üzere erkek kuaförlerine bir düzenleme getirdik. Yeni düzenlemeyle birlikte kuaförlerin şu anda 7 TL'den yaptıkları saç tıraşlarını 10 TL'ye, sakal tıraşını ise 5 TL'den 7 TL'ye çıkardık. Bu da 2011 yılından itibaren geçerli olacak. Yapılan yeni düzenlemede fazla bir zam söz konusu değildir. Sakal tıraşı zorunlu bir şey değildir. Herkes evinde bile sakal tıraşı olabilir. Esnaflarımız da bu konuda mağdurdu, bunun için yeni bir düzenlemeye gittik'' şeklinde konuştu.
 

ekmege-zam-h.jpg

ekmege-zam-h-2.jpg

Bu haber toplam 4334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim