• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

El ’den el’e gönül köprüsü

Murat Taş

Spor insan toplulukları arasındaki ilişkiler geliştikçe, bu ilişkilerin barışçıl amaçlar doğrultusunda kullanılmasının en önemli aracı olmuştur.

Tarih boyunca bu görevi devam ettiren spor, modern zamanlarda yapılan müsabakalar ile daha büyük karnavallar ve eğlence etkinlikleri haline gelmiştir.

Olimpiyatlar, dünya şampiyonaları, kıtaların kendi içerisinde ve kıtalar arası yaptıkları spor turnuvaları bunun en güzel örnekleridir.

Spor evrensel kültürün bir parçası, dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır.

Dünya barışına katkı sağlayan bir etkinliktir, diyebileceğimiz gibi çağımız sporunu; fiziksel faydalarının yanı sıra insanların ruhsal sağlığını da olumlu yönde etkilemek, sosyal ve moral kazançlar sağlamak amacı ile yapılan hareketler topluluğu olarak da tanımlanır.

Van KüresünniIer Derneğinin katkılarıyla Van, Hakkâri, illerinde yapılacak olan “El’denel’e gönül köprüsü’’ futbol turnuvasının ilk ayağı olan Hakkâri halk turnuvası bir hafta önce büyük bir keyif ve heyecanla başladı.

Turnuvaya katılan 44 takımımız centilmenlik ve karnaval havasında gecen müsabakalar halkımız tarafından da büyük bir ilgi gördü.

Hakkâri Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak’ın Gençlik Spor Bakanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürünün turnuvaya katılan takımlara yaptığı malzeme yardımından dolayı, turnuvaya katılan takımlar tarafından büyük sevinç yaratmıştır.

Hafta sonu turnuvanın ikinci ayağı olan Van halk turnuvası için Van KüresünniIer Derneği Başkanı Bilal Yücebaş tarafından Van Halk turnuvası kura çekimi için davet edildik.

Sıcak bir şekilde karşılandık. Turnuva kura çekimi aynen ilimiz Hakkâri’de nasıl kalabalık ve güzel bir havadan geçtiği gibi Van ilimizde de aynı şekilde geçti.

Van halkının turnuvaya gösterdiği ilgi muhteşemdi.

Sayın Başkanın ve dernek yöneticilerin göstermiş oldukları ilgi ve sıcak samimi misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Turnuvanın üçüncü ve dördüncü ayağı yakında Bitlis ve Muş İllerinde start verilecek.

Van KüresünniIer Derneği Başkanı Bilal Yücebaş amaçlarını bölgedeki tüm illerde bu türlü turnuvalar yaparak Bölge futboluna katkı sağlamak iller arasında kardeşlik duygularını daha sıklaştırmak ve bu kardeşlik duygularını tüm bölgelere yaymaktır.

Umarız ilimiz ve bölge illerinde yapılan turnuva barış, kardeşlik havasında geçer.

1-6.jpg2-6.jpg3-6.jpg4-6.jpg

5-6.jpg3-6-001.jpg

 

Bu yazı toplam 3459 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim