• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

El Nusra İsrail'le komşu oldu

El Nusra İsrail'le komşu oldu
Suriye'de Esad rejimiyle mücadele eden El Nusra Cephesi ve İslamcı militanlar, Golan Tepeleri'nde İsrail sınırındaki bir kontrol noktasını ele geçirdi.

Suriye'de Esad rejimiyle mücadele eden El Nusra Cephesi ve İslamcı militanlar, Golan Tepeleri'nde İsrail sınırındaki bir kontrol noktasını ele geçirdi. İki taraf arasındaki çatışmada seken kurşun İsrail askerini yaraladı.İsrail bombalayarak karşılık verdi.

EL NUSRA İSRAİL'E KOMŞU OLDU

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, ÖSO birliklerinin rejime bağlı güçlerle uzun süren çatışmalarının ardından Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra Sınır Kapısı'nın kontrolünü sağladığı belirtildi.

REJİM ASKERLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgede ÖSO ile Esad güçleri arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, ÖSO'nun bölgede "Vaidu'l-hak" adı altında operasyonlar düzenleyerek, rejime ait çok sayıda kontrol noktasını ele geçirdiği, çatışmalarda onlarca rejim askerinin öldüğü kaydedildi.

GOLAN TEPELERİ SINIR HATTINDA KONTROLÜ SAĞLADI

Yerel aktivistlerden Esad el-Colani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO birliklerinin Golan Tepeleri'ndeki sınır hattının tamamında kontrolü sağladığını, rejime bağlı savaş uçaklarının ise muhaliflerin bulunduğu yerleri bombaladığını söyledi."REJİM

GÜÇLERİNİ BÖLGEDEN ATMAK İSTİYOR

"Kuneytra Sınır Kapısı'nın daha önce rejim destekçisi Hizbullah milislerinin elinde olduğunu hatırlatan Colani, Şam yönetimine bağlı güçlerin Golan'da fazla bir etkisinin kalmadığını ifade ederek, "Muhalifler, bölgede geniş çaplı operasyonlar düzenleyerek rejim güçlerini bölgeden atmak istiyor" dedi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Silahlı muhaliflerin bölgede çok sayıda köy ve bazı beldelerin de denetimini sağladığını ifade eden Colani, çatışmaların sürdüğünü kaydetti.İSRAİL ASKERİ YARALANDI, İSRAİL BOMBALADIÇatışmalar sonrasında El Nusra kontrol bölgesini ele geçirdi. Ancak çatışmalar devam ederken, sınırın diğer tarafına seken kurşun İsrailaskerini yaraladı. İsrail'in buna cevabı sert oldu. İsrail, El Nusra'nın ele geçirdiği kontrol bölgesini bombaladı.İSRAİL -

SURİYE SINIRI ARASINDAKİ BÖLGE BM GÖZETİMİNDE

Golan bölgesinde İsrail ve Suriye sınırı arasındaki bölge BM'nin gözetiminde. Ancak bazı bölgelerde Suriye ile İsrail sınırı arasındaki mesafe 200 metreye kadar düşüyor. İHA

Bu haber toplam 2919 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim