• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

ELEKTRİK FATURALARI CEP YAKIYOR!

H. Aziz Hatipoğlu

TEDAŞ’ın VEDAŞ olarak el değiştirmesinden sonra abonelere giden elektrik faturaları cep yakmaya devam ediyor.

Kaçak elektrik kullanımında Türkiye’de önde giden Hakkâri gibi yörelerde özelleşen TEDAŞ’ın yeni sahipleri işi çözmek için kolları sıvamış ve akilane(!) bir çözüm bulmuşlardı.

Sayaçlar direklere çıkartılacak ve böylelikle kaçak elektrik kullanımı en alt seviyeye inecek ve kaçak kullanan elektriğin bedelini kaçak elektrik kullanmayanlara ödetmeyecekti.

Başta masumane gelen bu talep kaçak elektrik kullanmayanlara mantıklı gelmiş ve harcadığı kadar enerji ücretini ödeyeceğini zannetmişlerdi.

Ve şu soruyu kendilerine soruyorlardı.

Elektrik sayaçları direklere çıkartılırken vatandaşın faturası nasıl olacaktı?

Vatandaşın beklediği ve merak ettiği işte buydu.

Peki, ne oldu?

Pilot bölge olarak seçilen Hakkâri gibi birçok bölge elektrik faturaları maalesef hayal bile edilmeyecek meblağlara ulaşmakta ve vatandaşın cebini yakmaya devam etmektedir.

Her kimi görürseniz artan ve yüksek gelen elektrik faturalarından şikâyet etmekte ve çözümü için Hakkâri İl VEDAŞ Müdürlüğüne şikâyetve itiraz dilekçelerini vermektedirler.

Nasıl oluyor da daha önce ayda 100 TL gibi gelen elektrik ücretleri 700-800 gibi bir fiyata yükselmektedir!

Vatandaşın evinde bulunan belli başlı elektrikli ev aletlerini nasıl kullanılsan kullan aylık belirtilen miktarlarda elektrik yakmayacağı aşikârdır.

Direklere çıkarılan elektrik sayaçlarında da bir oynama olunmayacağına göre vatandaşlara gelen bu yüklü miktarlardaki faturaları kim ve nasıl açıklayacak?

Kaçağı önleyeceğim diye haksız ve zorba denilecek bir meblağı vatandaşlardan kullandığı elektrik ücreti diye tahsil etmeye kalkanlar bu zulmü durdurmalıdır.

Her gün kendilerine ulaşan ve sayıları yüzleri bulan şikâyet dilekçelerinin ve vatandaşın derdine bir dermanın bulunması Hakkâri VEDAŞ’ın öncelikli görevi olmalıdır.

Yüksek gelen bu elektrik faturalarının bir açıklanması ve bir çözümü olmalıdır.

Bir-iki kişi için yanlışlık olabilir diyelim ama bu sayı yüzleri ve binleri bulmuşsa VEDAŞ yöneticilerinin kendi elemanlarını sorgulamalı ve yapılan bir yanlıştan bir an önce dönülmelidir.

Vatandaşlar şunu düşünmeden de edemiyorlar.

Acaba yıllardır kaçak kullanılan elektriğin bedeli tüm Hakkâri halkına mal edilip tahsilatına faizli olarak yeni mi başlanmakta!

Zaten fakir olan ve çoğu ücretli(maaşlı) olan bu halkın cebindeki üç dört kuruşa da VEDAŞ göz dikmemeli hakkaniyet içerisinde alacağını tahsil etmelidir.

 

 

Bu yazı toplam 9513 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim