• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Elektrikli kar süpürge makinası

Murat Taş

İlimizde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden genç kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar ve yararlanan tüm insanlarımıza geçmiş olsun yüce Allah bir daha bizlere böyle açılar yaşatmasın.

Hakkâri şehir stadyumuna giderken Hakkâri gücü bayan takımının saha içindeki karları küreklerle temizlendiğini gördüm onların bu hurmalı çalışmalarını büyük bir dikkatle seyrettim gerçektende sanki sahada şampiyonluk maçlarına çıkacaklar gibi azimli bir şekilde çalışıyorlar. Bayan takımının bu şekil azimli çalışmaları takdire şayandır. Birden düşünmeye başladım evde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, halı yıkama makinesi varda acaba kar temizleme makinesi var mı diye kendi kendime düşünmeye başladım. Acaba böyle bir makine var mı varsa da ilimize mi daha gelmedi yoksa daha icat edilmedi mi keşke bir Japon arkadaşım olsaydı da ona sorabilseydim onların ülkesinde böyle bir icat var mı yâda bizim için icat etme durumu var mı.

Belki bir gün bir Japon bayan futbol takımımızın sahayı temizlerken görürde bir adet kar temizleme süpürgesi hediye eder. Yâda Vestel-Manisa Spor la bir dostluk maçı yapsak Vestel yetkilileri bizim sahanın halini görürde onlar icat eder daha az masraflı olurdu yâda Beko basketbol ligini ilimize alalım basket maçlarını futbol sahamızda oynatırız. Beko bir dünya markası bize de bir markalı kar süpürge makinesi icat ederler.

Evet, değerli okurlarım işin mizahi tarafını bir tarafa bırakalım gerçek sorunumuza geçelim. İlimizin tek futbol sahası bulunmaktadır. O da şu an kardan dolayı kapalı bir ara Zap spor kendi imkân ve bütçeleriyle açtırdı tekrar karın yağmasıyla kapandı şu an Hakkâri amatör ligine katılan takımlarımız her ne kadarda devre arası olsa da antrenman yapamıyorlar. Bayan takımının maçları başladı bu hafta sonu kendi evlerinde müsabakaya çıkacaklar tabi saha kardan temizlense…İstanbul Büyük Şehir belediyesinin ilimiz ve ilçelerimizde yaptırdığı bu sentetik sahalar için teşekkürlerimizi bir borç bilir, yaptıkları hizmetten dolayı kendilerine şükranlarımızı sunarız.

Onların herhangi bir hata veya kusuru yok Gençlik ve spor il müdürlüğü elindeki tüm imkânları bu sene ilimizdeki tüm kulüplere sağlamış ve kapılarını sonuna kadar açtırmıştır. Onlarında bu durum karşısında bir hataları yok yapılan sentetik saha içerisine kesinlikle iş makinesi giremiyor.Portatif kar makinesi sentetik cime ağır hasar vermekte ve sentetik cimin ömrünü kısa tutmaktadır. Kürekle temizlenme keza aynı şekil olup cimin yırtılmasına sebep vermekte. Yapılacak tek çare etüdü yapılmış drenajı sağlam yapılmış Altan ısıtmalı 68-105 ölçülerinde yeni bir çim saha ancak bu şekilde kışın aylarında futbol oynamaya elverişli olur küçük iş makinelerinin yardımıyla da kış aylarında şehir stadımız kullanmaya elverişli olur. Gençlik spor il müdürümüz bu konuda çalışmalar yapacağına inanıyorum çünkü kendisi de bir spor sevdalısı ve de futbolu seven biri İnşallah bizim bu hayallerimizi gerçekleştirir. Tüm Hakkarili futbol severlerin ve takımlarımızın bu hayalinin gerçekleştiği günleri hep beraber görmek umuduyla bir dahaki yazımızda görüşmek üzere ALLAH’ emanet olunuz.

 

 

Bu yazı toplam 6630 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim