• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Emek ve hayalleri suya düştü

Emek ve hayalleri suya düştü
Hakkari’de, Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında il birincisi olan ve ismi bakanlığa geç bildirildiği için bölge yarışmasına katılma hakkını kaybeden bayan futbol takımının hayalleri de suya düştü.

Kuruköy Mahallesi İlköğretim Okulu, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında yıldız kızlar kategorisinde tertiplenen il geneli futbol müsabakalarında il birincisi oldu.

İl birincisi olan okul takımı, Hakkari'yi 18-20 Nisan 2015 tarihleri arasında Iğdır’da yapılacak olan bölge müsabakalarına katılmaya hazırlanırken yarışmadan bir gün önce aldığı haberle hayal kırıklığına uğradı.

"BU HATA KABUL EDİLEMEZ”
Okul Aile Birliği Başkanı Erkan Altan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün okulun ismini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirmemesinden dolayı bölge yarışmasına katılamayacaklarını belirterek, “Takımımız 3 ilçede oynadıkları 3 maç sonucu ilçe birincisi gelmiş, ardından Hakkari genelinde başka rakibi olmadığı için il birincisi olmuştur.

Bütün bu müsabakalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilip sonuçlar kendileri tarafından alınmıştır. İl birincisi olan takımımızın kız futbolcuları, Iğdır’da düzenlenecek bölge yarışması için yaptığı hazırlıklar, okulun bu kapsamda yaptığı fedakârlık, beden eğitimi öğretmeni ve öğrencilerin bir aylık emekleri boşa gitti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu kabul edilemez hatası sadece okulu ve öğrencileri değil, bu faaliyet için tahsis edilen aracın şoförünü de mağdur etmiştir. Bu mağduriyetimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün işini doğru dürüst yapmamasından kaynaklanan hata nedeniyle bize Iğdır’a gitmemize bir gün kala bildirilmiştir” dedi.

Okul takımında yer alan kız öğrenciler, haberi büyük üzüntü ile karşıladı. Bölge birinciliği hayallerinin yanı sıra ilk kez Van’ın dışında başka bir ile gitme hayali kurduklarını belirten öğrenciler, karşılaştıkları durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yeni yerler görüp yeni arkadaşlıklar edinmeyi hayal ederken yarışmadan bir gün önce tüm hayallerinin suya düştüğünü belirten kız öğrenciler, buna rağmen futbol oynamaya devam edeceklerini ve uğradıkları haksızlığın telafi edilmesi gerektiğini söyledi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Gürdal ise, yaşanan sorundan dolayı kendilerinin de üzüntü duyduğunu belirterek, “Söz konusu takımımız başta yeterli oyuncu olmadığı gerekçesiyle müsabakalara katılamamış, sonradan oyuncu sayısını tamamlayarak katılmıştır.

Bize isim geldiğinde katılacak takımlar bildirilmişti. Takımın adı bakanlığa sonuç bildirme tarihinden sonra bildirildiği için bölge yarışmasına katılamıyor. Hata hem biz de hem de okul yönetiminde” diye konuştu. İHA/özel

Bu haber toplam 4186 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim