• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya Hakkari'de

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya Hakkari'de
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye gelen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Vali İdris AKkbıyık’ı makamında ziyaret etti
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere İlimize gelen Emniyet Genel Müdürü Sayın Celal Uzunkaya, Vali  İdris AkbıyıkK’ı makamında ziyaret etti.
 
Vali Akbıyık ve Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı tarafından karşılanan Uzunkaya, daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı.
 
Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya ve beraberindekileri makamında ağırlayarak bir süre sohbet eden Vali Akbıyık, ı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, Emniyet Genel Müdürü Sayın Celal UZUNKAYA’nın buradaki güvenlik ve asayiş durumunu yerinde görmek amacıyla İlimizi ziyaret ettiğini söyledi.
 
 Bu ziyaretin Sayın UZUNKAYA için bir nostalji olduğunu ifade eden Valimiz Sayın AKBIYIK, "Sayın Genel Müdürümüz 1982-1985 yıllarında Hakkari’de çalıştı. Ben de Sayın Genel Müdürümüzle 1992-1994 yıllarında Bursa İlinde komiser yardımcısı iken birlikte çalıştım. Kendisine hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Emniyet Genel Müdürü Sayın Celal UZUNKAYA ise, yıllar sonra Hakkâri’ye geldiği için mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Benim için çok özel gün ve saatlerde bulunuyorum. İlk şark hizmetimi yaptığım Hakkâri’ye 37 sene sonra ikinci kez gelmiş oldum. 1985 yılında ayrıldığım ve o günden bugüne oldukça değiştiğini, geliştiğini, güzelleştiğini, zenginleştiğini gördüğüm bu şehirde hem eski dostlarla karşılaştık. Sayın Valimizle de Bursa’da aynı yıllarda görev yapmıştık. Daha sonra Balıkesir Emniyet Müdürüyken de yine Balıkesir’de Kaymakamız idi Vali Bey. O zamanda da irtibatımız oldu. Yıllar sonra Hakkâri’de beraber olduk.
 
Benim zamanımda 14 bin nüfusu olan bugün 60 bini aşkın bir nüfusa sahip. Ulaşım itibariyle biraz önce Yüksekova'ya geldiğimizde arkadaşlara da söyledim. O zaman söylense ki 'buralara uçak gelecek, uçakla yolculuk yapılacak' hayal gibi görünürdü.
 
Ama hem yolları itibariyle hem gelişimi itibariyle çok farklı bir Hakkâri’yi yıllar sonra buldum. 3 yıl dolu dolu hizmet yaptığım bu şehirde yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı miting öncesi hem Valiliğimizi, Emniyetimizi, İl Jandarmamızı, diğer kurumlarımızı ziyaret etmek hem tedbirlerle ilgili arkadaşlarımızın planlamalarını yerinde görmek, güvenlik görevlilerimizle başta Valimiz olmak üzere birlikte olmak amacıyla 24 saatlik Hakkâri ziyaretimiz oldu.
 
Yıllar sonra komiser olarak gelip baş komiser olarak ayrıldığım bu şehiri 37 yıl sonra Emniyet Genel Müdürü olarak ziyaret etmiş olmak da benim için ayrıca onur verici bir şey. Bu onuru da mutluluğu da tüm Hakkârili dostlarımızla, hemşehrilerimizle paylaşmak isterim" dedi.
 
Daha sonra Valimiz Sayın AKBIYIK, İlimizi ziyaretleri anısına Sayın Celal UZUNKAYA’ya plâket ve yöreye ait el dokuması kilim takdim etti.
 
Ziyaretinde Emniyet Genel Müdürü Celal UZUNKAYA’ya Genel Müdür Yardımcısı Adem ÇAKICI, İstihbarat Daire Başkanı Sabit Akın ZAİMOĞLU, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DİLBEROĞLU ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK de eşlik etti.
emniyet-genel-muduru-uzunkaya-hakkaride-1.jpg
 
Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim