• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Emniyet'ten engellilere muhteşem etkinlik

Emniyet'ten engellilere muhteşem etkinlik
Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Hayata Dokun Projesi” kapsamında düzenlediği program büyük ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Abdi Aslan, engelliler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, engellilerle ilgili sinevizyon gösterimiyle devam etti. Engelli çocukların sunduğu birbirinden güzel gösterilerin ardından konuşan Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şube Başkanı Keskin, Engelliler Haftası nedeniyle kendilerini unutmayan Hakkâri Valisi, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı’na teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ise, Emniyet Müdürlüğü olarak kamu düzeninin korunması ve halkın huzurlu, mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti. Holoğlu, “Bir güvenlik kurumu olarak suç önleme ve suçla mücadelenin yanında ilimiz genelinde geleceğimizin mimarı olacak öğrencilerimizin ve gençlerimizin eğitimlerine destek olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal, kültürel ve sportif alanlarda birçok önemli projeye Sayın Valimizin destek ve onayıyla imza attık. Aynı zamanda ilimizdeki engelli öğrencilerimizi ve gençlerimizi unutmadık” dedi.

20 İŞİTME ENGELLİ GENÇ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ
Emniyet Müdürü Holoğlu, 20 işitme engelli gencin Van’da doktor muayenesine götürerek, işitme problemi seviyesi tespitinin yapılarak işitme cihazı, 20 yürüme engelli gence en uygun özelliklerde tekerlekli sandalye gibi gerekli olan tıbbi malzemelerin temininin sağlandığını kaydetti.

Holoğlu, “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzün ‘Hayata Dokun Projesi’ kapsamında engelli gençlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için 10 görme engelli gencimize katlanabilir baston ve 40 adet kabartma yazılı hikâye kitabı, engelli gençlerimizin toplumda ekonomik alanda hayata daha sıkı bir şekilde bağlanmaları için Hakkâri Üniversitesi ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile işbirliği yapılarak engelli gençlerimize uygulamalı girişimcilik sertifika eğitimi verilmiştir.

Bu bağlamda kendi işletme müesseselerine başvurmaları halinde devlet tarafından 30 bin TL destekleme ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkânı sağlanmaktadır. Gençlerimizin böylelikle ekonomik özgürlüklerini sağlayarak, hayata daha sıkı bir şekilde bağlanmaları temennimizdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından görme, bedensel ve işitsel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, kabartma yazılı hikâye kitapları ile gösteri yapan tiyatro ekibine tablet bilgisayar hediye edildi. Hediyelerini Vali Canbolat, Emniyet Müdürü Holoğlu ve Alay Komutanı Özfidan ile Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Mesut Keskin’in ellerinden alan engelliler, bu anın mutluluğunu yaşadılar.

Burada konuşan Vali Yakup Canbolat da, engelli vatandaşlara sadece devletin değil, her vatandaşın sorumluluk bilinciyle sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Canbolat, “Bizler bir merhamet toplumu ve bunun devamı olan bir milletiz. Bu merhametten kastedilen şey sadece bir acıma duygusu değil.

Bunu iyi görmek lazım. Merhamet denen şey, toplumun her kesimiyle birlikte, beraber ve huzur içerisinde yaşamayı becerebilme medeniyetidir. Dolayısıyla bizler her türlü insanla birlikte yaşamak ve bunun yöntemlerini beraber bulmak durumundayız.

Özellikle bugünün manasıyla atfen engelli dediğimiz kardeşlerimiz bizden birer parça. Onlar bizim annemiz, bacımız, kardeşlerimiz, ablalarımızdır. Onlar bizim canımızdan bir parçadır.

Onlar hayatın bir parçası, hatta hayatın ta kendisi. Engelli olmayan insanlar şunu düşünmeli, her an her şey insanın başına gelebilir. Engelli kardeşlerimize bakmak sadece devletin görevi değil, herkes kendi sorumluluk bilinciyle onlara sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.Hakkarihabertv.com

engelliler-haftasi-1.jpgengelliler-haftasi-m.jpg
 

Bu haber toplam 5009 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim