• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

EMRULLAH BAŞKANLA...

H. Aziz Hatipoğlu
Ak Partinin yenilenme süreci içerisinde ilk istifa eden İl Başkanlarından biri de Hakkâri Ak Parti İl Başkanlığı idi. Bu görevde üç yıldır bulunan Nurettin Fırat istifa ederek Ak Parti Hakkâri İl Başkanlığındaki görevinden ayrılmıştı.

Akabinde Hakkâri Ak Parti İl Başkanlığı için yoğun müracaatlar ve kulisler başlamıştı. Elli iki (52) müracaatçının başvurusundan sonra kalan dört müracaatçı Ankara’ya çağrılarak bizzat Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştürüldü.

Yapılan görüşmelerden sonra Sayın Erdoğan Hakkâri Ak Parti İl Başkanlığı için genç bir ismi seçiyor ve onu Hakkâri İl Başkanlığına atıyordu.

Bu genç ve girişimci kişi yıllardır Ak Parti içerisinde siyaset yapan, partinin Kuruucu Gençlik Kolları Başkanlığını yapan ve bilahare son iki olağanüstü genel kongrede MKYK (Yedek) üyeliğinden seçilen Emrullah Gür’den başkası değildi.

Emrullah Gür Hakkâri Ak Parti İl Başkanlığı için seçildiğinde kutlamış ve görevinde başarılı olması için duada bulunmuştum. Çünkü Emrullah Gür benim ilkokul öğrencilerimdendi. İnsanın kendi öğrencisinin bir başarısında ve bir göreve gelmesinde anne ve babası kadar sevindiği ve gurur duyduğu şüphe götürmez bir gerçektir.

Dört yıl okuttuğum öğrencim Emrullah Gür ilkokulda bile ağırbaşlılığı, vakur duruşu, girişim ve merak eden sorular sorması ve çalışkanlığı ile göz önündeydi.

Hakkâri’ye ilk (GÜR-KAN Güvenlik) adlı Güvenlik Sertifikası veren işletmeyi getirtmiş, burada işini ciddiyetle yaparak bugün çeşitli kurumlarda güvenlikçi olarak çalışan yüzlerce kişinin ekmek kazanmasına vesile olmuştur.  

Bunun yanı sıra Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Hakkâri Başkanı,

Doğu Anadolu Genç İş adamları Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Hakkâri Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmüştür.

Emrullah Başkanın çok yoğun olduğunu ve Hakkâri gibi işsizliğin had safhada olduğu yerde iktidar partisinin İl Başkanlığını yürütmek çok zor olsa gerek. Her daim dolu olan Başkanlık bürosu aş ve iş bulmak ve çeşitli sıkıntılarını başkana iletmek isteyen kadın erkek onlarca Hakkâri insanının akınına uğramakta.

Geçen gün ziyaret ettiğim ve kutladığım Başkan Emrullah’ı yine çok yoğun görünce bir çayını bile içmeye fırsat bulamadan ayrılmış ve kendisiyle Hakkâri ve yapacakları üzerindeki konuşmamızı evinde davet alarak yapmış ve bugünkü köşemizde okurların bilgisine sunuyoruz.

İşte Başkan Emrullah Gür’ün Hakkâri için düşünceleri.

Niçin bu göreve talip oldu?

Ak Partimizin kuruluşundan itibaren bu davanın bir neferi olmam hasebiyle Türkiye geneli oluşturulan yeni yapılanmaya katkı sunma görevimi ifa etmek üzere bu göreve talip oldum. Talip olurken inandığım değerler ve davanın ilimiz genelinde hak etmiş olduğu değer sel ilkeleri örnekleyebilme adına bu kutlu davanın kutlu yürüyüşüne, tüm yüreğimle var olma heyecanı ile bir nefer olmaya geldim.

Önceliğiniz nedir?

Partimizin isminden de anlaşıldığı gibi ülkemiz genelinde milletimize hizmet adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirdiğimiz ve sürekli ileri taşıdığımız Adalet ve Kalkınmayı, Hakkârili kardeşlerimize de en iyi şekilde yansıtabilmektir. Adalet ve Kalkınmanın toplumsal bir değer olduğu şehirlerde medeniyet değerleri her daim yükseliştedir.

Biz insanlığa yeni ve büyük bir Türkiye örnekliğinde medeniyet değerleri inşa etme mücadelesindeyiz.

Bu çerçevede önceliğimiz "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" düsturudur.

Neler başarmayı hedefliyorsunuz?

Başta Genel Başkanımız olmak üzere Genel Merkezimiz ve halkımıza karşı bize tevdi edilen sorumlulukları layıkıyla yerine getirme ve başarabilme çabasında olacağım inşallah.

Bizler içinde yetiştiğimiz Ak Parti terbiyesi ile şuna inanırız;

Bizler sefere talibiz. Zafer Allah’ındır. Bu ilke çerçevesinde biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Gerisi Allah'a tevekküldür. Niyetimiz Hak üzre halkımıza hizmet için salih bir niyettir. İnşallah yaptıklarımız, yapacağımız daha güzel hizmetlerin teminatıdır. 

 Esendere ve Üzümlü sınır kapıları aktif olarak ne zaman faaliyete geçecek?

Esendere Sınır Kapısını 24 saat aktif bir hale getirdik. Derecik ve Üzümlü Sınır Kapılarının aktif hale gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

İstihdama yönelik halkımıza ileride ciddi müjdelerimiz olacaktır.

Alt yapı ve doğal gaz çalışmalarının ivedi şekilde gerçekleşmesi için yakinen takip etmekteyiz.  İlimize gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızdan tarımsal proje ve krediler için ciddi destek sağlayacaklarına dair sözler aldık.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve Başbakan Sayın Yıldırım'dan Hakkâri’nin il olarak kalması için söz aldınız mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Hakkâri’miz ile ilgili gerçekleştirmiş olduğumuz sohbette, Hakkâri’ye karşı muhabbet duyduklarını ve iyi şeyler düşündüklerini ifade ettiler. İl kalma konusu ile ilgili olarak Hakkâri’nin bir evladı olmam gereği Halkımızın ortak talebini Sayın Cumhurbaşkanına arz ettik. 

Doğalgaza ne zaman geçeceğiz?

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın kısa bir süre önce ilimize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında halkımıza hitap ederken 2018 yılı içerisinde doğalgazın ilimizde olacağı müjdesini almıştık.

Hakkâri’deki işsizlik sorunu nasıl çözülecek?

İşsizlik sorununun çözümü istihdamla ilgilidir. Bunun için de kalıcı çözümler geliştirmek gerekiyor. Hükümetimizin bu konu ile ilgili ciddi girişimleri bulunmakta, Cazibe merkezleri kapsamında maden işletmeleri ve tarımsal destek programları, Çağrı Merkezleri, DAKA KOSGEB bünyesinde gerçekleştirilen Hibe Destek Programları ile ilimizdeki işsizlik sorununa çözüm üretmeye çalışmaktayız.

Ak Parti'deki değişim Türkiye ve Hakkâri’ye neler kazandıracak?

Zaman ve mekân mücadele için boşluk kabul etmez. Yaşam devam ettikçe değişim sünetullahtır. Bu minvalde Ak Parti olarak Ülke ve ilimiz genelinde çağın gereklerine binaen nitelikli değişim için her daim çaba içerisinde olduğumuz bu davada halkımızın teveccühüne layık olmaya her daim devam edeceğiz. Kalkınma ve ilerleme değişim ve gelişim ile elde edilen bir kazanımdır. Ak Partimiz bunun en canlı örneğidir.

Hakkâri’nin yol ve alt yapı çalışmaları ne durumda?

Su, kanalizasyon ve sıcak asfalt yol çalışmaları tüm hızı ile devam etmekte olup bitmeye yakındır. Bu çalışmalar bütün ilçelerimizde de devam etmekte olup inşallah yakın zamanda beldelerimize de ulaşması için çabalarımız en üst seviyede devam etmektedir.

Kayyumun Hakkâri’ye Kazandırdıkları nelerdir?

Sayın Kayyumumuzun ilimizde takdir edilecek çalışmalar gerçekleştirdiği hepimizin malumudur. Alt yapı, yol, çevre, park düzenlemeleri ve şehrimize yeni bir çehre kazandırdığına tanıklık etmekteyiz.

Hakkâri’nin 2019 yılı Belediye ve Milletvekili adayları belli mi?

Hayır, şu ada böyle bir şey söz konusu değil. Tabi ki 2019 seçimleri ile alakalı aday noktasında başvuracak adaylar arasında adayın kim olacağı noktasında tabi ki son söz Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızındır.

Sevgili Emrullah Başkanla burada sohbetimizi kesiyor ve kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum.  

Bu yazı toplam 4151 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim