• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

EN BABA PROJE!

H. Aziz Hatipoğlu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba açıkladı. Köye dönüşleri önlemek, iş istihdamı sağlamak ve hayvancılığı canlandırmak adına başvuruda bulunan her bir çiftçiye 300 koyun verilecek. Bunun yanı sıra bu koyunları alan çiftçiler sigortalı ve asgari ücretten maaşa bağlanacak ve hayvanlarının yem, veteriner hizmetleri ve ilaçları da devlet tarafından karşılanacak.

Tarım Bakanlığına getirildikten sonra birçok icraatlar da bulunan Fakıbaba en son ucuz et ile Türkiye gündemine gelmiş ve fakir halkın da etten yararlanabilmesi için yurt dışından et ithalatına girişilmiş ve Türkiye’deki iki marketler zincirine (A 101 ve BİM) etleri tüketicilere satmak için satış sözleşmesini imzalamıştır.

Doktor kökenli olan ve iki dönem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını da yapan ve burada yaptığı hizmetlerle Urfa halkının gönlünde taht kuran Fakıbaba, Ak Partiden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek parlamentoya girmiştir.

Binali Yıldırım Başbakanlığındaki kabineye Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atanarak Bakanlar Kurulana girmiştir.

Hayvancılığın Türkiye’deki durumunu detaylı araştıran, keza Türkiye’deki tarım hakkında araştırmalar yaptıran ve çiftçilere ne gibi imkân ve şartlar sunacağını araştıran Bakan Fakıbaba en son Hakkâri ilimizi de ziyaret ederek buradaki hayvancılıkla ilgili bilgilendirilmişti.

Köylerin boşaldığı, kentlere yoğun göçlerin olduğu Türkiye’de tarımın ve hayvancılığın geldiği son durum ortada!

Terk edilen binlerce köy. Nüfusları gittikçe azalan ve nüfusunun büyük çoğunluğunu yaşlı ve bayanların oluşturduğu keza onbinlerce köy. Ve şehrin varoşlarında iş arayan, başıboş gezen ve bir kapıcı ve asgari ücretle çalışmayı lütuf sayan yüzbinleri bulan genç nüfus…

Tarımının ve hayvancılığının S.O.S. verdiği bir Türkiye’de tarımı ve hayvancılığı tekrar canlandırmak ve köyden kente göçün önlenebilmesi için herhalde bundan daha iyi bir proje olamazdı. Sayın Fakıbaba danışmanları ve kurmaylarıyla sanırım uzun bir müzakere ve araştırmalarından sonra böyle bir adımı atmış. 

Tapusunu ibraz etmek ve köylerde kalmak şartıyla köye dönen ve köydeki her müracaatçıya böyle bir imkânı sunuyor. Başkalarının yanında kapı kulu olacağına, gurbet elde karın tokluğuna çalışacağına kendi köyünde ve kendi patronu olarak ve üretime dönük işinin başında ol.

Bir yanda hayvancılık canlansın, bir yandan ekonomiye katkı sağlansın ve bir yandan da işsizlik azalsın diye böyle bir adımı attı Sayın Tarım Bakanı Fakıbaba.

Soyadına yakışır bir projeyi uygulamaya sokarak bugüne kadar Türkiye’de uygulanan en baba projeyi hayata geçirmeye kararlı Sayın Fakıbaba.  

Temennimiz buna benzer diğer birçok projeyi de diğer bakanlıkların hayata geçirerek Türkiye’deki işsizliği asgari safhaya indirmelerini ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunacak projeleri bekliyor halkımız.

Adı geçen projenin bir an önce Türkiye’mizde işsizliğin ve köylerin yoğun olarak boşalttığı yerlerin başında gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da başlanmasını arzuluyoruz.

Tabi ki bunların da başında Hakkâri gelmekte!

Hakkârili çiftçi ve köylüler bu projeyi dört gözle beklemekte…

Bu yazı toplam 3680 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim