• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

En namuslu protesto!

Hakan Taş
Mahabad kentinde istihbarat elemanlarının tecavüzünden kaçarken çalıştığı otelin dördüncü katında intihar ederek yaşamına son veren Kürt kızı Ferinaz için halk ayaklandı.

İlimizde her hangi bir çağrı ve ön program yapılmadan aniden verilen bir kararla bir anda binlerce kişi belediye önünde toplandı. Kısa bir basın açıklaması yapılacaktı ama kalabalık yürümek istedi.

Tepki ve protesto kapsamında dikkat çekmek adına yürüyüşlerin en fazla yapıldığı yer Hakkari’dir.  Kadınlar ve erkekler yerel kıyafet ve kimisi takım elbise ve kravatıyla kol kola girmek suretiyle çok saygın, taşkınlık olmadan, kötü söz sarf etmeden yürüyüşünü tamamlayarak amacına ulaşıyor.

Bu güne kadar çok yürüyüş gördüm ve katıldım ama bu defaki gibi “NAMUSLU” yürüyüş görmedim. Haksızlığın adresi neresi olursa olsun Hakkarili yurtseverler tepkisini anında haykırandır. Ferinaz bir Kürt kızı olduğu için değil. Özgecan ve binlerce tecavüz mağduru kadınlar için de aynı tepki gösterildi. Kadına şiddete hayır kampanyasında Hakkari manzarası gündemin başında yer almıştı.

Hakkari özgür kadın hareketi çok anlamlı bir protestoya imza attı. DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Cevahir ÇİFTÇİ, faşist İran devletinin Doğu Kürdistan’daki varlığı geçmişten günümüze kadar süregelen toplumu ağır bir baskı altında tutmakla beraber demokratik ve özgür yaşam girişiminde idamları meşrulaştırarak gün be gün yeni katliamların öncülüğünü yapmaya devam etmektedir dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen bayan Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü; “AKP yandaşı IŞİD sömürgeci devletlerin ve bölgesel güçlerin Kürt halkına ve kazanımlarına dönük saldırıları henüz kesilmemişken Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde AKP yandaşı IŞİD vahşetini aratmayacak türden yeni bir saldırı geliştirilmiştir.

Faşist İran devletinin Doğu Kürdistan’daki varlığı geçmişten günümüze kadar süre gelen toplumu ağır bir baskı altında tutmakla beraber toplumu ölümle, zindanla baskı altında almaya çalışan bu karanlık ve kirli rejim Mahabad kentinde kadına ve Kürt halkının onuruna saldırı düzenlemiştir.”

Bu haklı tepki ve protesto sadece Kürdistan’da gerçekleştirildi. Çorumdaki Behiye, Çanakkale’deki Ayşe, Balıkesirde’ki Fatma, İstanbuldaki Özge için kadınlar ve kadın hakları savunucuları nasıl sokaklara akın ettiyse Ferinaz için de aynı tepkiyi göstermeliydiler.

Dünyanın her yerinde kadın ve çocukların rengi aynıdır. Kadında ve çocukta renk, ırk aranmaz. Hiçbir kadın ve çocuk öldürülmesin diye insanlık tek vücut olmalı. Fakat ülke olarak o kadar ayrışma yaşıyoruz ki “o bizden değildir, gebersin” diyebiliyoruz.

Bu yazı toplam 2052 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim