• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Engelli kıza şefkat eli

Engelli kıza şefkat eli
Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse, engelli bir hastaya sahip çıkarak örnek bir davranış sergiledi.

NECMİ ERTUŞ
HAKAKRİ (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Köprülü köyünde ikamet eden 14 yaşındaki Camia Özer, geçirdiği 4 ameliyattan sonra yatalak olma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, durumu gazetecilerden öğrenen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Özlem Köse, yanına Çukurca Aile Hekimliği'nde çalışan bir ekibi de alarak genç kızı evinde ziyaret etti.

alt.jpg

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Köprülü köyünde ikamet eden Özer ailesinin kızı Camia'nın, doktorların 4 yıl önce yaptıkları yanlış ameliyatlar sonucunda yatalak olma riski ile karşı karşıya kaldığı iddia edildi. Daha önce kalça kemiği ağrıları nedeniyle Van'da 4 ameliyat geçirdikten sonra sağlık durumu daha da kötüleşen Camia Özer, babasının yaşını küçük yazmasından dolayı özürlü maaşı gibi sosyal haklardan da faydalanamıyor. Daha önce koruculuk yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Musa Özer, yaş durumundan emekli edildikten sonra ailesini geçindirebilecek bir gelir elde edemeyince ve yetkililerden de herhangi bir yardım alamayınca kızını tedavi ettiremedi.

"RAPOR İÇİN ÜCRET İSTEDİLER" İDDİASI
Aile üyeleri, daha önce kızlarının tedavisi ve sağlık sorunundan doğan haklar nedeni ile Hakkari Devlet Hastanesi Özürlü Sağlık Kurulu'na başvurduklarını anlatarak, "Sağlık Kurulu'nun incelemeleri sonucunda, Camia'nın 17 yaşında olduğu ve her iki kalça ekleminde hareket kısıtlılığının bulunduğu belirlenerek yüzde 58 özre ilişkin rapor verildi. Ancak daha sonra köye giden bir sağlık ekibi, 'Eğer bizlere bin 500 lira verirseniz kızınıza rapor verir ve özürlü maaşı bağlarız' dedi. Ancak ekonomik durum bu parayı vermeye müsait olmadığı için Camia'nın tedavisi yarıda kaldı. Kızımız yürümekte zorlanıyor, oturup kalkarken bile birilerinin yardımına muhtaç durumda" dedi.

"SORUMLULAR HAKKINDA GEREĞİNİ YAPACAĞIM"

Camia Özer'in sağlık durumunu basın mensuplarından öğrenen Hakkari Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Özlem Köse, mevcut durumu yerinde incelemek için Çukurca Aile Hekimliği'nde çalışan bir ekibi de alarak genç kızı evinde ziyaret etti. Aileden daha önce bazı sağlık görevlilerinin para istediğini öğrenen Köse, böyle bir durum varsa sorumlular hakkında gerekenin yapılacağı sözünü vererek, Camia'nın tekrar sağlık kuruluna girmesini tavsiye etti. Yaptığı ön incelemelerden sonra basına bir açıklama yapan Dr. Köse,"Camia'nın kimlik yaşı 14 olmasına karşın aslında 18 yaşının üstünde ve doğuştan kalça çıkığı olan bir kızımız. Sağlık problemleri ve sağlık hizmetlerinden faydalanamama gibi bir sıkıntısı var. Bu durumu yerinde görmek için bugün buradayız. Daha önce Van'da bu sağlık sorunları nedeniyle operasyonlar geçirmiş. Ancak bizim de burada doktor hanımla birlikte gördüğümüz kadarıyla her iki bacağında hareket kısıtlılığı var. Zaten daha önce aldığı sağlık kurulu raporunda da yüzde 58 özürlü ve iskelet sisteminde problem olduğu görünüyor.

Camia'nın özürlü maaş talebi var. Normal şartlarda özrü yüzde 40'ın üzerindeki herkesin özürlü maaşı hakkı bulunmaktadır. Ama bu kızımızın yaşının büyük olmasına rağmen kimlikte küçük yazılması bu imkandan faydalanmasına mani oluyor. Biz de yapacağımız yeni tetkiklerle Camia'nın gerçek yaşının tespit edilmesi ve daha önce aldığı sağlık raporunun güncellenmesi konusunda gerekeni yapacağız. Bu konuda Camia'ya yardımcı olmak için kendisini evinde ziyaret ettik. Ve bundan sonraki
dönemde de gereken takiplerini yapacağız" şeklinde konuştu.

"BEN SADECE SAĞLIĞIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM"

Kendisini ziyaret eden İl Sağlık Müdürü ve Çukurca aile hekimine teşekkür eden Camia, "Benimle ilgilendikleri için herkese teşekkür ediyorum. Ben sadece sağlığıma kavuşmak istiyorum. Anneme babama muhtaç olmadan geçimimi sağlayacak bir işimin olmasını istiyorum. Doğuştan beri böyleyim. Artık sağlığıma kavuşmak istiyorum" dedi.
Yapılan incelemelerden sonra köye gelen İl Sağlık Müdürü ve beraberindekiler, Camia'ya daha önce sağlık kurumlarından verilen raporları da alarak köyden ayrıldı.
 

Bu haber toplam 8420 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim