• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Engelliler Van Gölü’ne dalış yaptı

Engelliler Van Gölü’ne dalış yaptı
Van’da faaliyet gösteren Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) Derneği öncülüğünde düzenlenen organizasyonda engelliler Van Gölü’ne dalış yaptı.

Edremit Gebze Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Edremit Belediye Başkan Vekili Sezer Bayramoğlu, Van AKEM Derneği Başkanı Umut Yarız, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Filiz Yörükoğlu, AKEM üyeleri ile engelliler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, 2019 yılının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "gönüllülük yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, “Bu gönüllülük yılı faaliyetleri kapsamında AKEM Derneği bizimle irtibata geçerek böyle bir etkinlik yapmak istediklerini söylediler.

Bizler de kurumun imkanlarını seferber ederek tesislerimizin kendilerine amade olduğunu dedik. Bugün bir kısım işitme ve görme engeli kardeşlerimize dalış yaptırılacak, bu bir gönüllülük faaliyeti. Ben bu anlamda katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına Van depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Edremit Belediye Başkan Vekili Sezer Bayramoğlu ise, “Minnet duyulacak bir çalışma.

Su altında dahi olsa iletişim dillerini başarılı bir şekilde anlatmışlar. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Van İşitme Engelliler ve Aileler Derneği Başkanı Filiz Yörükoğlu da, “Engelsiz Van Gölü” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyerek, “Dalış öncesinde engelliler antrenman yapıp, dalışı öğrendiler. İşaret dili tercümanlarımız da kendilerine destek verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Van Gölü’nün son zamanlarda turizmde ön plana çıktığını belirten AKEM Derneği Başkanı Umut Yarız, “İnanıyoruz çok daha güzel işler yapılacaktır.

Hem AKEM olarak hem Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki bir kulüp olarak İşitme Engelliler Derneği ile beraber böyle bir programa imza attık ve bundan sonra da gönüllü olarak bu eğitimleri vermek istiyoruz. Bizler bir dahaki sezon tüm Van halkını ücretsiz olarak Van Gölü’nün derinlikleriyle buluşturmaya niyetliyiz” şeklinde konuştu.

İlk defa Van Gölü’nün derinliklerini görme fırsatı bulduğunu vurgulayan işitme engelli Özgür Ölmez, Burhan Ilıkan ve Selen Yörükoğlu da, Van Gölü’nün derinliklerinde inci kefali balığını gördüklerini, çok heyecanlandıklarını ve mutlu olduklarını dile getirdiler. İHA

Bu haber toplam 11192 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim