• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Engellilerin yer isyanı

Engellilerin yer isyanı
Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin, 2 yıldır devam eden yer sorunlarının çözülmesini istedi.

Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Hakkari İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. İl Özel İdaresi’ndeki meclis toplantı salonunda engellileri kabul eden İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz ve meclis üyeleri, engellilerin sorunlarını dinledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz, 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, “Ne yazı ki toplumsal hassasiyet, ülkemizdeki siyasal iktidarlar ve devlet mantığı bize göre bugüne kadar engelli kardeşlerimize gereken hassasiyeti, gereken yardımlaşma ve dayanışmayı göstermedi.

Genel olarak baktığımızda her insanın her an engelli olabileceğini düşünerek caddelerimizi ve sokaklarımızı, belli alanlara giriş ve çıkışları bugüne kadar mahrum bıraktık bu arkadaşlarımıza. Onlara göre yollar ve belli yerler inşa edemedik. Bugün başkan ve yönetim kurulu üyeleri gelip bizleri ziyaret ettiler.

İl Genel Meclisi’nden bir talepleri var. Bu talep iki yıl önce Vali Muammer Türker döneminde bize öneri geldi. Bu öneride yer sorunu önerisiydi. Biz önemle kendilerine bir yer tahsisi yaptık. Kültür ve Turizm Müdürlüğünün karşısında, İl Jandarma Komutanlığının hemen bitişiğinde bir aş evi söz konusuydu.

Biz İl Özel İdaresi’ne ait o arsayı bedensel engelli kardeşlerimiz için tahsis ettik fakat aradan iki yıl geçmesine rağmen jandarma tahsis ettiğimiz o yeri her nedense engelledi. Hiçbir yasaya dayanmadan jandarma kesinlikle engellileri oraya sokmayacağını bildirdi.

İl Genel Meclisi olarak engelli kardeşlerimizin yanındayız. Elimizden gelen bütün çabaları sarf edeceğimizi kendileri de bilmelidir” ifadelerini kullandı.

“YERİ OLMAYANIN GÜNÜ DE OLAMAZ”
Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şube Başkanı Mesut Keskin ise, bu yıl kendilerine, ‘Yeri olmayanın günü de olmaz’ sloganını belirlediklerini belirterek, “Son iki yıldır engelliler bize ulaşamadığı için ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.

İki yıldır iyi kötü faaliyetlerimizi kahve köşelerinde yürütmeye çalışıyoruz. Bu da bizim için son derece zor ve meşakkatli bir mesai. İki yıl önce İl Genel Meclis üyeleri tarafından bize tahsis edilen yerin devri, bütün çaba ve yazışmalarımıza rağmen yapılmıyor, teslim edilmiyor.

İl Genel Meclis üyeleri ile paylaşmak üzere ve bize ait olan yerin bir an önce teslim edilmesi için geldik. Meclis ile bu mücadeleyi tekrar kol kola verme çabası içerisinde olacağız. Aynı zamanda 3 Aralık münasebetiyle de kendimizi hatırlatmak için geldik. Sayın meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, meclisin aldığı bir kararı uygulamak zorunda olmadıklarını belirterek, “Orası idarenin tasarrufunda olan bir yerdir. Biz orayı jandarmadan alıp tamir ettikten sonra engelliler derneğine vereceğiz” diye konuştu.

normal1.20131204161215.jpg

normal-2.20131204161227.jpg

Bu haber toplam 6575 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim