• BIST 9560.85
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

ENGELLİLERİN ZOR GÜNLERİ

ENGELLİLERİN ZOR GÜNLERİ
Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, içinde faaliyet gösterdikleri binanın yıkılacağı kararı alındığı için zor günler yaşadıklarını belirtti

Mesut Keskin: 1998 yılından bu yana Hakkari'de engellilere yönelik her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yürüten açtığı çeşitli mesleki kurslarla engellilerin eğitim ve istihdamlarına katkı sunan tekerlekli sandalye ve benzeri yürümeye yardımcı cihazların teminini sağlayıp engellilerin hizmetine sunan kendi bünyesinde engellilerin haftanın altı günü istifade ettiği bilgisayar laboratuarı ve aile ekonomilerine destek sağlamak amacı ile terzihanesiyle istihdam ettiği engelli bayanlarla İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özel İdare İş Hanın zemin ve ikinci katlarında geniş bir ortamda  faaliyetlerine hız kesmeden engellilerin sorunlarına çare bulmaya çalışan geçmişten bu güne yaptığı bu kutsal görevle il bazında ve ülke çapında saygın bir Sivil Toplum Kuruluş olmayı başarmış olan Bedensel Engelliler Derneği olarak şu aralar zor günler yaşıyoruz.

Dernek merkezlerinin ikamet ettiği Özel İdare İş Hanını Geçen hafta binada kiracı olarak bulunan on beş esnafla birlikte Özel İdare Sekreterliği tarafından tebliğ edilen bir yazıda mevcut binanın 2009 yatırım planına alındığı ve yıkılıp yerine yeni valilik ek binası olarak yeniden projelendirildiği bunun için de iki ay içerisinde boşaltılması gerektiği yazıda ifade edildi.

Bu olay karşısında binada ikamet eden Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığının nereye nasıl hangi şartlar altında taşınacağı belirsizliğini koruyor. Mevcut durumdan son derece muzdarip olduk. Taşınacağımız yeni bir yerin mevcut faaliyet alanlarıyla küçük bir büroyla sınırlandırılamayacağını  küçük bir büroya geçmemiz halinde kendi bünyemizde istihdam ettiğimiz engellilerin işsiz kalacağını dolaysıyla faaliyet alanlarının da kısıtlanacağı endişesini taşıyoruz.

Yetkililerin ivediliklere desteğine ihtiyacımız olduğunu bu kurumun ilin ortak kurumu olduğunu toplumda herkesin potansiyel bir engelli olduğunu dolaysıyla Bedensel Engelliler Derneğine tüm kurum kuruluş ve kişilerin sahip çıkması gerektiğini ve biran önce engellilerin rahatlıkla istifade edebileceği uygun bir merkezin Bedensel Engelliler Derneğine tahsis edilmesini istiyoruz.

(Hakkarihabertv)

 

 

 

Bu haber toplam 5911 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim