• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Engin ailesine devlet sahip çıktı

Engin ailesine devlet sahip çıktı
Hakkari’de babaları vefat ettikten sonra zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Engin ailesine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) sahip çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hakkarihabertv.com'da yayınlana haber üzerine Müdür Salih Kaya’nın talimatlarıyla Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ercan Mavigöz ve psiko-sosyal destek ekiplerinin Bağlar Mahallesi’nde bulunan Engin ailesini ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Şükrü Engin’in ağabeyi ile görüşme sağlanmıştır. Ağabeyi ile yapılan görüşmede, vefat eden Şükrü Engin’in sağlık kurulu raporunun olduğunu ve yıllardır hasta olduğunu, mevcut rahatsızlığından dolayı gelir getirici bir işte çalışamadığını belirtti.

Ara sıra komşuların verdiği destekle geçindiklerini, 5 çocuğunun olduğunu ve okula devam ettiklerini ifade etmiştir. Baba Şükrü Engin’nin mevcut rahatsızlığından dolayı çocukların korunmaya muhtaç statüsünde değerlendirildiğinden, söz konusu çocukların müdürlüğümüzce ailelerinin yanında 2013 yılı itibariyle bir çocuk adına sosyal ve ekonomik olarak desteklendiği müdürlüğümüz kayıtlarında mevcuttur.

Baba Şükrü Engin’nin vefatından sonra çocukların ve anne Emine Engin’in yaşadığı maddi manevi tahribatın da minimize edilmesi, okula giden çocukların maddi imkansızlıklar sebebiyle okuldan kopmalarını önlemek amacıyla ikinci çocuk adına da sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden yararlandıracaklarını, yapılan sosyal ve ekonomik desteklerimizle ailenin mağduriyetlerini en aza indireceğiz.

Engin ailesine gerçekleştirilen ziyaretin ardından Bağlar Mahallesi’nde ikamet eden Taş ailesinin otizmli olan çocuğunu ziyaret edip, ebeveynlerine söz konusu çocuğun rehabilitasyon ve otizmli çocuklara yönelik özel öğrenim kurslarına yönlendirmesi gerektiği söylendi. Ailenin taleplerini, sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi” denildi. Haber: Feyzullah Taş

img-20180321-wa0013.jpg

Bu haber toplam 4992 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim