• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası açıklama

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

İkili arasında basına kapalı gerçekleşen görüşme 2 saat 45 dakika sürdü.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, Erdoğan ile Biden arasındaki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, İstanbul ve Diyarbakır’daki saldırılarla ilgili olarak ABD yönetiminin sergilediği dayanışmadan memnuniyetini dile getirdiği, “terörle mücadele konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesinin ve doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği” belirtildi.

Erdoğan’ın görüşmede, “Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini vurguladığı” belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinerek, “terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çektiği” bildirildi.

Görüşmede, Biden’ın “terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında yer aldıklarına” değinerek, PKK’yi de “terör örgütü” olarak gördüklerin vurguladığı belirtildi.

Görüşmede, mart sonunda Nükleer Güvenlik Zirvesi vesilesiyle Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın Washington’da yapacakları görüşmenin, iki ülke arasında üst düzey görüş alışverişi için önemli bir fırsat olacağı ifade edildi.

Biden ABD’ye gitti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’deki 2 günlük çalışma ziyaretlerinin ardından ABD’ye hareket etti. İMC

Bu haber toplam 3487 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim