• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Erdoğan: 'Sefer görev emri olanlar hazır olsun'

Erdoğan: 'Sefer görev emri olanlar hazır olsun'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada, salondakilerin, 'Reis bizi Afrin'e götür' diye seslenmesi üzerine, "Şimdi eğitimli kadrolarımızı gönderiyoruz dedi.

Sefer görev emri olanlar hazır olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondan gelen çağrılara da “Afrin’e gitme kararı aldıktan sonra biz sizi buralarda bırakmayız merak etmeyin. Sefer görev emri alanlar hazır olsun” diye cevaplandırarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kardeşlerim, bu nesil özellikle de AK Parti teşkilatlarındakiler tarihi sorumluluklarında çok fazla, yeni bir dirilişin arifesinde bulunuyoruz.

Çok anlamlı. 1071’den 2071’e kadar yeni bir önemli bir yola gidiyoruz. 1923’te kurduğumuz Cumhuriyeti 2023 yılında dünyanın en iyi ekonomisi olan ülkeyi kuracağız. Biz hiçbir zaman sadece kendi güvenliğimizi düşünmedik, kendimize ait bir dünya kurmadık kurmayacağız.

Biz, kucaklayıcı, kuşatıcı ve inşa ediciyiz. Bu çarpık düzene dur demek millet ve devlet olarak boynumuzun borcu. Suriye’nin Libya’nın Irak’ın ve diğer yıkık şehirlerdeki binaların altında yitip giden o ninelere, o annelere biz kayıtsız kalamayız.

Eğer başkalarını yaptığı gibi bu görüntüleri bir film sahnesi gibi izlersek aynı şey bizim de başımıza gelebilir. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar ölüdürler fakat siz bilemezsiniz. Dolaysıyla onlar bizi izliyor, hani diyorlar ya ‘Düğüne gider gibi gidiyorlar ya’ ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana aguşunu açmış duruyor peygamber.

Bugün artık yepyeni bir Türkiye var, bugün artık tehditleri ve tehlikeleri sınırları içinde değil sınırlarının ötesinde kaynağı her neresinde ise orada bertaraf eden bir Türkiye var. İnsanlarını refah düzeyini sürekli yücelten bir Türkiye var. Bugün nerede durduğunun farkında, gelecekte nereye durduğunun bir Türkiye var.”

Afrika seyahatine çıkacağını hatırlatan Erdoğan, “Hem insani hem de doğal zenginlikleri açısından en acı örneklerini görüyoruz. Senegal'deki Gore Adası’nı sömürgecileri bir anlatsak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi gençlerimizi alacak Afrika’ya götürecek ve insan hayatının nasıl ucuz olduğu orada görecek. Bu milletin ne kadar adil olduğunu orada görecek” dedi.

Erdoğan, 15 yılda sadece Kahramanmaraş’a yapılan kamu yatırımlarının 26 katrilyon olduğunu, eğitimde 5 bin 517 yeni derslik yaptıklarını da sözlerine ekledi. İHA

Bu haber toplam 2961 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim