• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Erdoğan: Vana bizde, istediğimiz an kapatırız!

Erdoğan: Vana bizde, istediğimiz an kapatırız!
Uluslararası Ombudsmanlık Zirvesi'nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurdistan Bölgesi'nde gerçekleşen Bağımsızlık Referandumu ile ilgili görüş belirtti ve bu hafta içinde giriş-çıkışları kapatacağız dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında Bağımsızlık Referandumu ile ilgili satır başları şu şekilde.

"Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin referandum kararı ülkenin içinden geçtiği durum göz önüne alındığında buram buram fırsatçılık kokan bir girişimdir. Ayrılık yönünde adımlar atılması asla kabul edilemez.

Ayrılık yönünde adımlar atılması asla kabul edilemez. Daima Kuzey Irak yönetiminin yanında olduk. En sıkıntılı dönemlerinde, kimse onların yanında olmadığında gerekli desteği vererek onları ayakta tuttuk. 

Ama bizim aynı zamanda Irak’ta Arap, Türkmen kardeşlerimiz de var. Kuzey Irak tüm bu halkların hayat alanı. Sadece bir şahsın ya da aşiretinin hayat alanı değildir, bunun böyle bilinmesi lazım. 

Kimse bizden sınırlarımızın hemen ötesinde yeni bir kriz alanı oluşmasına izin vermemizi bekleyemez. Bunu yok hükmünde kabul ediyoruz, gayri meşrudur diyoruz.

Bu referandumu sonucuna bakmaksızın yok hükmünde kabul ediyoruz ve gayrimeşru sayıyoruz. Bir defa Irak'ın federal yapısı bunların yaptığı referandumu kabul etmiyor. Anayasa Mahkemeleri de açıkladı. Bütün adımları atıyoruz. Atacağız.

Bir şeyin özellikle bilinmesini istiyorum. Ekonomik olarak, ticari olarak, güvenlik noktasında bütün adımları atıyoruz, atacağız. Silopi’de şu anda silahlı kuvvetler boşuna gerekli adımları atmadı.

Şu anda İran aynı durumda. Hava kuvvetlerimiz aynı durumda. Sınırlardan şu anda sadece Irak tarafına geçişe müsaade var.

Bu hafta içinde gerekli diğer tedbirleri de açıklayacağız. Bunlardan sonra giriş çıkış kapatılacak. Farklı tedbirler de var onları da açıklayacağız.

Bakalım petrolünü nereye akıtacak. Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti. Devlet yöneten bütün bunları A’dan Z’ye düşünmek zorundadır. Bizler duygusal kararlar almadık. On düşündür bir adım attık. Bunları da uluslararası diplomasiyi işleterek yaptık.

IKBY bu adımdan geri adım atmalı. Aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde de herhangi bir örgütün devletleşmesi falan filan bunlar boş hayalden başka bir şey değildir. Dedim ya "Bir gece ansızın gelebiliriz"

 
Bu haber toplam 2633 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim