• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Erdoğan ve Hakkari!

Hakan Taş

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimiz ziyaretini değerlendirmek istiyorum.

VALİ VE HEYETİMİZ KARŞILADILAR

İlimiz valisi Cüneyit Orhan TOPRAK ve 12 kişiden oluşan heyet Erdoğan'ı Jandarma helikopter pistinde karşıladılar. Buradan valiliğe kadar sayın Cumhurbaşkanımıza eşlik eden ilimiz valisi Hakkari ile ilgili geniş bir sunum yaptı.

 HELİKOPTERDEN HAKKARİ VE YÜKSEKOVA'YI İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopter ile havadan Hakkari ve Yüksekova'yı titizlikle incelediği söyleniyor. İl ve ilçe meselesi konusunda verilen karardan emin olmak için bu kaşifin havadan kontrol edildiğini söyleyebilirim.

GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE

Havadan ve karadan inanılmaz bir güvenlik önlemi alındı. Şehrin her tarafında binlerce polis görev başındaydı. Spor salonuna alınan partili, delege ve basın mensupları birden fazla kontrol noktasında üst baş arandıktan sonra içeri alındı. Aynı tedbir salonun içinde de devam etti.

erdogan-hakkari-d.jpg ERDOĞAN'I 15 BİN KİŞİ BEKLEDİ

İl kongresi için bizler spor salonunun içindeyken dışarıda 15 bin kişi sayın Erdoğan'ın açıklamalarını dinlemek için birikti. Sabah saat 09'dan itibaren hastane caddesinde kalabalık birikmeye başladı. Saat 10'da spor salonuna alındılar. Erdoğan'ı beklerken il başkanı Emrullah Gür ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu birer konuşma yaptılar.

 ORGANİZASYON MUHTEŞEMDİ

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre salonunu aratmayan bir güzellik vardı. Hakkari'nin tartışmalı başlayan ve çoğunluğun kabul etmediği spor kompleksi tam bir şaheser. Ak Parti il örgütü 1 hafta boyunca o salonu dizayn ettiler. Bayraklar, flamalar, pankartlar, ses ve ışık düzeni, sahne, tribünler muhteşemdi.

ERDOĞAN SAAT 12.30 DA TEŞRİF ETTİ

Saat 10'dan itibaren partili ve delegeler salonda yerlerini alarak beklemeye başladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 12.30 da salona geldi. Büyük bir sevgi gösterisi oluştu. Edoğan'ın sözleri sık sık "Hakkari seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Kudis ve terör konusunda sert açıklamalarda bulundu. Birçok TV kanalı canlı aktardığı için konuşmalarını tekrar yayınlamaya ve yansıtmaya gerek duymadım.

MUTLU AYRILDILAR

Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve beraberindeki birçok bakan  ilimizden son derece memnun ayrıldılar. Kentimizin son hali ve halkımızın sıcak yüzü heyeti oldukça mutlu etti.  Sayın Erdoğan'a mektup ve hediye vermek için uzun kuyruk oluştu. Vatandaşlar kendisine ulaşamayınca sorun ve sıkıntılarını içeren yüzlerce mektup ve dilekçe korumasına verildi.

EMİNE ERDOĞAN GELMEDİ

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan sürekli ve birçok etkinliğe eşine eşlik eder bunu hepimiz haberlerde izleriz. Erdoğan'ı karşılamaya gelen çoğunluk kadınlardan oluştu. Birçok kadın bana seslenerek; "Emine hanım da geliyor mu" diye sordular. Hakkari kadını Emine Erdoğan'ı kucaklamak için bekledi ama hanımefendi bu programa Erdoğan'a eşlik etmediler. Salonu dolduran yüzlerce kadın sürekli alkış yapınca Cumhurbaşkanımızı duygulandırdılar. Erdoğan kürsüden çıkarak türbine yakın mesafede "Hakkari hanımı erkeklerden daha güçlüdür" diyerek onları sevindirdi.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK

İşte herkesin merak ettiği soru bu! Hakkari'nin durumu ne olur? Dışarıda 15 bin, evlerinde 150 bin kişi herkes Erdoğan'ın Hakkari meselesi hususundaki söylemini merakla bekledi. Salonu dolduran vatandaşlar "Hakkari il kalsın" sloganını attı.

Erdoğan, sessiz kaldı ve bu konuya hiç girmedi. Girmedi ama Hakkari Türkiye'dir, Türkiye Hakkari'dir açıklamasını yaptı. Bana göre verilen karar halen geçerlidir. İlçe konumuna düşmeyiz fakat kayma ve geçiş olacak. Yani içi boşaltılan bir il olacağız. Ve bu durum seçim tarihine kadar rafa kaldırılır, gündeme gelmez. Bu durum beraberinde tartışmalar da doğurdu.

Hakkari ikiye bölündü. Yarısı artık ilçe olmayız derken, diğer yarısı bu iş bitmiştir demektedir. Hakkari il kalsın sloganı atıldığında, bu durumu yeniden gözden geçireceğiz gibi bir açıklamaları olsaydı umudumuz artardı.

Sizin anlayacağınız bu coğrafyada iki il olmuyormuş. Ya Yüksekova ilçe kalmaya devam edecek, ya da Hakkari Yüksekova'ya kurban edilecek. Görünen gerçek şu ki sayın Erdoğan tercihini Yüksekova'dan yana kullanacaktır. Bu belirsizlik ile yaşamaya ve beklemeye devam edeceğiz. 

hakan-tas-m-001.jpg

Bu yazı toplam 8288 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim