• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Erdoğan’dan ‘tutanak’ açıklaması: Utanç değil ibra belgesi

Erdoğan’dan ‘tutanak’ açıklaması: Utanç değil ibra belgesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB yetkilileri ile yaptığı görüşmelere dair yayınlanan tutanaklardaki “Mültecileri otobüslere doldurur göndeririz” sözlerinin arkasında durdu, “Yayımlanan tutanaklar bizim için utanç değil, bir ibra belgesidir,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Genç İşadamları Konfederasyonu Mali Genel Kurulu’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği ile yaptığı görüşmelerin tutanaklarının yayınlanmasında dair açıklamalarda bulundu, birilerinin saldırı amacıyla tutanakları servis ettiğini söyledi.

Tutanaklardaki “İstediğimiz zaman Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarını açıp mültecileri otobüslere bindirip gönderebiliriz. Eğer iki yıl için 3 milyar avro verecekseniz hiç konuşmayalım,” şeklindeki ifadeleri savunan Erdoğan, “Yayımlanan tutanaklar bizim için utanç değil, bir ibra belgesidir,” dedi.

Erdoğan, “Edirneden insanları otobüslere bindirip geri çevirdik. Bu bir olur iki olur. ‘Biz de kapıları açarız hayırlı yolculuklar dileriz’. Biz bunu söyledik. Beyefendiler bundan rahatsız olmuşlar,” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, devamla da sığınmacılar konusunda Birleşmiş Milletler’i eleştirdi:

“Bu göç akınının en büyük sebebi Rusya’nın ve Esed rejiminin başlattığı sivil halkı hedef alan saldırılarıdır. Buna rağmen Birleşmiş Milletlerin, saldırıyı yapanlara karşı tedbir almak yerine, ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Neymiş ‘kapınızı açın, onları alın’. Peki ey Birleşmiş Milletler, sen ne işe yarıyorsun, senin görevin ne? Şu ana kadar 10 milyar dolara yakın bu mülteciler için para harcamış olan Türkiye’ye bu mülteciler için sen ne kadar destek verdin, 455 milyon dolar. Ayıptır, ayıp.

“Bu Birleşmiş Milletler Teşkilatı bu iş için kurulmadı, ‘kapıyı aç.’ Dünyadaki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bazıları 100 tane almış, öbürü 300 tane 500 tane bin tane. Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Biz bir yere kadar sabır sabır sabır ondan sonra da gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Gereği neyse bundan sonra o yapılacak. Bu nasihati verenler, Birleşmiş Milletler’in diğer üyesi ülkelere de bir nasihat versinler de buradan çıkan bu mültecileri o ülkelere de gönderelim.”

Tutanaklar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Avrupa Birliği’nin yöneticileri arasında geçen sene Kasım’da gerçekleşen mülteci krizi konulu görüşmenin tutanakları olduğu öne sürülen belgeleri, Yunanistan’dan yayın yapan bir internet sitesi yayınlamıştı.

Belgelere göre, Erdoğan mülteciler için AB’nin iki yıllık sürede sağlayacağı 3 milyar euro yardımı yeterli bulmuyor ve 6 milyar talep ediyor, aksi halde mültecileri Avrupa’ya yollayacağını söylüyor. İMC

Bu haber toplam 2614 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim