• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Erdoğan’ın Yüksekova açıklaması!

Hakan Taş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İl Başkanlığı mülakatında adaylarımızla görüşerek bilgi alışverişinde bulundu. Beş aday içinden ise Emrullah Gür’e yetki verdi.

Adaylar henüz Ankara’da iken kentimizde bir söylenti yayıldıkça yayıldı. Neydi bu söylenti; Erdoğan, Emrullah Gür’e “il başkanlığını derhal Yüksekova’ya taşı” emrini vermiş.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Başkanı Gür, bu söylentinin gerçeği yansıtmadığını, böyle bir sohbetin geçmediğini söyledi ve sözlerine şunları ekledi; “Sayın Cumhurbaşkanımız bizimle geniş zaman dilimizde samimi bir ortamda sohbet etti.

Hakkari’yi önemsediklerini söyledi.Tüm Hakkari halkına selamlarını gönderdi. Yüksekova’da Ak Parti hizmet binasının yerini beğenmediğini, partimize yakışır bir binada hizmet verilmesi gerektiğini söylediler”…

Bu yaygara daha bayatlanmadan ikinci bir söylenti dilden dile dolaşmaya başladı. Sözde Erdoğan adaylarımıza Hakkari konusunda geri adım atılmayacağını, en kısa zamanda ilçe konumuna düşürüleceğini söylemiş.

Adaylar bu görüşmede böyle bir konuşmanın yapılmadığını belirttiler.

Hakkari’nin il-ilçe meselesi rafa kaldırılmış durumda. Rafa kaldırılan, gündemden çıkartılan bu konuyu irdelemenin, tartışılmanın anlamı yok. Birkaç kararname yayımlandı, öyle bir durum olsaydı çoktan resmiyet kazanırdı.

Ak Parti’den konu açılmışken dün devir teslim törenine katıldım. Sade bir merasim vardı. Nurettin Fırat ilk kez bu kadar geniş konuştu. Partinin gittikçe güçlendiğini, Ak sevdanın bir neferi olduğunu Hak’tan ve halktan hep korktuklarını söyledi.

Fırat; “Bir nefer olarak elimi değil yüreğimi de bu taşın altına koymaya hazırım. Patimize küskün değilim.  Milletvekilimiz olmadığı için bütün yük il başkanına kalıyor. Üzdüklerim olmuşsa hepsinden özür diliyorum. Ak Parti siyaset kucaklayıcıdır”dedi.

Emrullah Gür, şık ve heyecanlıydı. Etrafa sıcak tebessüm yaydı. Toplantı salonunu dolduran herkesle yakından ilgilendi ve tebrikleri kabul etti. Defterimi açtım ve çok şey söyleyecek diye notlarımı alma pozisyonuna girdim. Kısa konuştu, 52 kişi içinde seçilmenin gururuyla dava arkadaşlarını, tüm adaylara teşekkür etti.

Emrullah Gür’ün işi bana göre zor. Çünkü daha ekibini, yol haritasını, projelerini bilmiyoruz. Genç ve yürekli bir kardeşimiz. Lakin siyaset ülkemizde kaygan zemin üzerinde yapılıyor. Adres Hakkari ise bunun farklı zorlukları da var elbette.

5 Kasım günü yanılmıyorsam Ak Parti il kurultayı  var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hakkari’ye gelme ihtimali yüksek.

Ak Parti cephesinden aktaracaklarım şimdilik bu kadar. Bakalım zaman neyi gösterecek…

Bu yazı toplam 8003 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim