• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

ERSİN KORKUT VE DİYARBAKIR !

Hakan Taş

Hakkari’li sanatçı kardeşimiz Ersin Korkut, sosyal medya platformu Tik Tok’ta yayınlanan bir video sonrasında hedef oldu. Diyarbakır için “Başkent” ifadesini kullanan sevilen komedyen, “Seviyoruz Amed’i, Başkentimiz” dedi. Bu video kısa sürede binlerce tepki alırken, Ersin Korkut için linç kampanyası ve tutuklansın etiketi açıldı.

Kaç gündür sadece susarak gelişmeleri izliyorum. Bu durum öylesine çarpıtıldı ki ülke olarak nerede olduğumuzu bir kez daha gördüm ve çok üzüldüm. Düşünce ve söylem özgürlüğünün olmayışı ne acı. Demokrat olan ve demokrasiyi savunanların suçlu sayılması çok acı.

Aslında işin temelinde bölge ayrımı var. Kürk kökenli olmak var. Bu tür saldırıları Kürt kökenli sanatçı, bürokrasi ve yazarlar hep yaşadı.

Sanatçılar Mahsun Kırmızıgül, Yılmaz Erdoğan, Ahmet Kaya sadece gözle görülen açık örneklerdir. Zeki Alasya, bir ara Yılmaz Erdoğan’a karşı açık bir linç kampanyası başlatmadı mı? Bu güne kadar Hakkarili Vali duydunuz mu? Vali Yardımcısı ve Kaymakam olmaktan öteye gidemediler. 30 Plaka ve Hakkari kimliği handikabımızdır.

Yöre halkı olarak hepimiz çoğu zaman aynı telaffuzda bulunmuşuzdur. Sadece Diyarbakır için değil, bazen Erzurum ve son zamanlarda Van için başkentimiz demişizdir. Bu söylem bölücülük içermiyor.

Trabzon’da yıllar önce bir arkadaşımla bir toplantıda buluştuk. Trabzon’u beğendim dediğimde, “Abi Trabzon Karadeniz’in başkentidir” dedi. Ankara, Türkiye’mizin başkenti olup devletimizin yönetim ve hükümet merkezidir. Çünkü demokrasilerde genellikle meclis ve diğer hükümet organları başkentte bulunur. Antalya Türkiye’mizin turizm başkentidir. İzmir ili kültür başkentidir. Diyarbakır ve Van özellikle son yıllarda çok gelişerek binlerce göç aldı.

Her yer vatan parçasıdır. Türkiye bölünmez bir bütündür. Sanatçı kardeşimiz Ersin Korkut’un bu söylemi pandemiyi, virüsü sollayacak ölçüde ülke meselesi haline getirilerek büyütülmemeliydi. Kocaeli’nin göbek adı İzmit’tir. Diyarbakır’ın Amed, Hakkari’nin Çölemerik… Bunda bile farklı bir anlam çıkartıyorsak vah bize hatta vahlar bize…

Yaşadığımız ülkede hepimizin en çok gördüğü ve bildiği şey şiddettir. Birbirimize karşı tahammülümüz yok. Birbirimizi farklılıklarımızla, değişik kültür ve doğrularımızla kabul etmeliyiz. Herkes aynı düşüncede olmayabilir. Farklı düşüncede olanları linç ederek, yargılayarak, dışlayarak bir yere varamayız.

Ersin Korkut yerine Fatih Ürek aynı şeyi söyleseydi gündem olur muydu?  

Ersin Korkut, Survivor sürecinde de yine farklı kesimler tarafından hedef gösterildi.

Ersin’in sahne yeteneği olabilir. Ama yüreğinde en ufak fitne, fesat, terör destekli duygu ve düşüncesi yoktur. Ayarı yüksek bir pırlanta gibidir. Biz Hakkari onunla gurur duyuyoruz ve kendisini çok seviyoruz.

Ersin Korkut, gönlümüzün başkentidir.

 

Bu yazı toplam 3595 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim