• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Erzincan neyse Dersim de aynısıdır'

Erzincan neyse Dersim de aynısıdır'
Başbakan Binali Yıldırım, “Bu ülkenin hiçbir evladını kaybetmeye rıza gösteremeyiz. Tek bir insanımızı dahi terör örgütlerine kaptıramayız, feda edemeyiz.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu ülkenin hiçbir evladını kaybetmeye rıza gösteremeyiz. Tek bir insanımızı dahi terör örgütlerine kaptıramayız, feda edemeyiz.

Herkes her vatandaşımız kendini istediği gibi ifade edecek. Bu topraklarda bir daha Dersim yaşanmasına izin vermeyeceğiz, bu kadar açık söylüyorum.

Tarihte affetmeyecek biz de affetmeyeceğiz. Bizim için Konya, Yozgat, Sakarya, Erzincan neyse Dersim de aynısıdır, aynı şekilde olacak” dedi.

Tunceli’de Seyit Rıza Meydanı’nda partisi tarafından düzenlenen mitinge katılan Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra meydanları sahipsiz bırakmayan Tuncelileri yürekten kutluyorum.Biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz.

Değerli kardeşlerim ne diyor Dersimliler, ‘ Yiğit yiğittir, kadını da yiğittir, erkeği de yiğittir. Kadını da merttir, erkeği de merttir. 15 Temmuz ve sonrasında siz bunu 7 düvele gösterdiniz. Allah sizden razı olsun. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı alçak FETÖ’cülere yedirtmediniz.

Ülkemizi darbecilere bırakmadınız. Biz beraber Türkiyeyiz. Alevi, Sünni, Türk, Kürt hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Her vatandaşımızın başımız gözümüz üzerinde yeri var. Şimdi bu birlik beraberliği 24 Haziran’a taşıyacak mıyız? Yeni bir desten yazacak mıyız? 24 Haziran’da Türkiye’yi şahlandırmaya hazır mısınız?

Vakit demokrasi vakti diyor muyuz? Vakit bayram vakti, Vakit Tunceli Vakti, Çemişgezek vakti diyor muyuz? Hepinizden Allah Razı olsun” diye konuştu.

“Tunceli’ye mi geldik, Cenevre’ye mi karıştırdım” 

Konuşmasını sürdüren Yıldırım, “Doğuştan bize verilen dinimiz, dilimiz ırkımız Allah’ın bize lütuftur. Bu bizim zenginliğimizdir. Hepimiz aynı olmamız gerekmiyor. Farklılıklarımızla biz zenginiz. Biz tek bir insanın gönlünün kırılmasına ötekileştirilmesine asla rıza göstermeyiz.

Geçmişte bazı yanlışlar olabilir, olmuştur bu ayıpları temizlemek için 15 yıldır AK Parti iktidarı olarak çaba sarf ediyoruz. Ben Tunceli’ye Erzincanlı biri olarak hemen şu Munzur’un öbür tarafından birisi olarak ilk geldiğimde 2004 yılında 1 metre kare bile sıcak asfalt yol yoktu, köy gibiydi. Şimdi bakıyorum her tarafta yollar, yem yeşil refüjler, peyzajlar Tunceli’ye mi geldik,

Cenevre’ye mi geldik karıştırdım. Tunceli hepsini hak ediyor. Çünkü vaktiyle çok çekti. Dersim olaylarından neler çektik deği lmi? Büyüklerimiz ne kadar büyük bedel ödedi. Hala onun acılarını tamir ettirmeye küllendirmeye uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu topraklarda bir daha Dersim yaşanmasına izin vermeyeceğiz” 

Aşık Veysel’in değişini söyleyen Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bugünkü ihtiyacımız budur. Farklılıklarımız hep zenginlik olarak göreceğiz. Kimin Türk, kimin Kürt olacağına biz kendimiz karar mı veriyoruz, anamızı, babamızı biz mi seçiyoruz. O halde neyin kavgasını yapıyoruz. Hiçbir kavga yapmayacağız. Kardeş gibi olacağız, et tırnak gibi olacağız. Terörün emperyal devletlerin ülkemizin bölmesine, kardeşliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz.

İnşallah terörü de bu ülkenin gündeminden çıkartacağız. Terör en fazla zararı buralara veriyor. Kürt kardeşlerimize, doğu güney doğuya veriyor.

Buraya yatırım gelmiyor, geç geliyor. Ama şimdi artık Tunceli’de 4 tane tekstil fabrikası kuruldu. Hem de Avrupa’nın markalarından ihracat yapmaya başladı. İşte bu terörün yok edilmesi, artık huzur, güvenliğin sağlanması ile bu hale geldi. Bu ülkenin hiçbir evladını kaybetmeye rıza gösteremeyiz.

Tek bir insanımızı dahi terör örgütlerine kaptıramayız, feda edemeyiz. Herkes her vatandaşımız kendini istediği gibi ifade edecek. Bu topraklarda bir daha Dersim yaşanmasına izin vermeyeceğiz, bu kadar açık söylüyorum. Tarihte affetmeyecek biz de affetmeyeceğiz.

Bizim için Konya, Yozgat, Sakarya, Erzincan neyse Dersim’de aynısıdır, aynı şekilde olacak. Ayrımcılık yapan bizden değildir. Bizim hamurumuz beraber karılmıştır. Bizim birliğimizi bozmaya çalışanlar, özümüz o kadar sağlamdır ki asla buna Muaffak olamazlar, asırlardır bu topraklarda her renkten her inançtan beraberce yaşadık.

Erzincan, Tunceli bir birine çok benzer. Alevisi de, Sünnisi de, kürdü de Türk’ü de kirve olurlar, beraber yaşarlar, alış veriş yaparlar hiçbir sorunumuz yok. Sorun nerede dışarıdan Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen emperyal devletler aramıza fitne, düşmanlık tohumlarını atıyorlar. Bakın benim adım Binali. Binali ismi size neyi hatırlatıyor. Binali, Ali’nin oğlu. Benim adımı koyan alevi bir komşum. İşte Alevi Sünni ilişkisi bu kadar değerli bir ilişkidir. Bizim inancımızda bu böyledir.”

“Tunceli dağlarında hepsini imha ettik” 

Bu topraklar daima barışın, kardeşliğin esenliğin yurdu olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu vatan zulümden kaçanlar için adeta güvenli bir yuva oldu. 1490 dünyada İspanya’da Yahudiler zulüm görürken, onları hiçbir ülke kabul etmezken, kucak açan misafir yapan Osmanlı devleti olmuştur. Medeniyet, insanlık bizdedir. Biz mazluma kapımızı açarken kimliğini, mezhebini sormayız.

İnsan değil mi. Önemli olan insanlıktır. Peygamberimiz aynıdır. Onun ehlibeytidir. Kitabımız birdir. O halde neyin kavgasını yapıyoruz, neyi paylaşamıyoruz. Değerli kardeşlerim bizim muhabbetimiz asırlardan beri gelmekte, ilahi nahiye de devam edecektir. Bizim derdimiz Kürt Türk kardeşlerimizle değil. Bizim sorunumuz bu ülkeyi bölmek isteyen, genç beyinleri zehirlemek isteyen bölücü terör örgütüyledir.

İşte Tunceli’nin dağlarında onlara rastlayabiliyor musunuz? Onların hepsini imha ettik ve vatandaşlarımızın canına kast etmesinin önüne geçtik. Kobani olaylarında Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapmaya kalkanlara, Kürt ve Alevi kardeşlerimizi istismar edenlere geçit vermeyeceğiz. D

emokratik siyaset kılıfı ile toplumu çatışmaya sürükleyen terör uzantılarını asla aramıza sokmayacağız. Şimdi vakit huzur, kardeşlik vaktidir. Tunceli hazır mısın? Bolluk için bereket için AK Parti diyor muyuz? Türkiye’nin istikbali için Cumhurbaşkanlığı yeni sistemde milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçecek miyiz?

Kalkınma için yükselmek için durmak yok. Maşallah Tunceli bu sefer bu iş oldu diyor. 2023 hedeflerine ulaşmak için emaneti ehline verecek miyiz? Güçlü meclis için Cumhur ittifakını meclise gönderecek miyiz? Güçlü hükümet için Recep Tayyip Erdoğan’ı seçiyor muyuz? Güçlü Türkiye’ye var mısınız?

Güçlü Tunceli için hazır mısınız? Bugün hepimiz bir bayram yaşıyoruz. İnşallah 24 Haziran’da da yine bir bayramımız var. Kulağım, gözüm Tunceli’de olacak. Tunceli ‘den gelecek güzel haberde olacak. Tunceli tarihi değişime hazır mısınız?”şeklinde konuştu.İHA

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim